Så hanterar du känslorna efter ett uppbrott!

Overkligt. Jobbigt. Sorgligt. Ett stort uppbrott kan vara som att åka bergochdalbana. Här är 7 vanliga reaktioner!

Overklighetskänsla 

”Gör jag verkligen det här?”. ”Var det rätt beslut?” ”Vad har jag gjort?”. Du känner dig overklig och känsloförlamad. Det är kroppens och själens sätt att skydda dig genom en kris – vare sig det är en bilolycka eller ett skilsmässobeslut. 

Rädsla 

Efter ett känslomässigt jobbigt beslut drabbas många av något som nästan liknar panik. Du inser att du ska sova ensam i natt, att du inte ska gå till gamla vanliga jobbet i morgon, att du faktiskt ska ut och resa i ett helt år. 

Ånger och ältande 

Du ser tillbaka och börjar undra. Var det rätt? Kunde jag ha gjort annorlunda? Här är rätt tillfälle att ta fram anteckningarna du gjorde under tiden du förberedde beslutet. 

skimmer 

... över det du precis har lämnat. Du minns plötsligt bara din pojkväns gulliga sidor och hur kul ni haft, du minns allt kul du haft på jobbet, din gamla lägenhet var ju så mysig och utbildningen du precis valt bort verkar plötsligt vara den perfekta. Det du inte valde är plötsligt lockande. Det är också en reaktion på ett stort val. 

Sorg 

Att välja bort och gå vidare är faktiskt som att mista någon som dött. Sörj det som inte blev, men fastna inte i den här fasen.

Vrede

Varför blev det inte som jag tänkt mig? Det är inte rättvist! Det kanske inte är logiskt, men vreden kommer och du måste igenom den och försonas. Till exempel inse att ”Ja, det hade varit fantastiskt om han hade förstått och stöttat mig, men han var helt enkelt inte den jag ville att han skulle vara.” 

Acceptans 

Ja, det var rätt beslut. Nu kan jag gå vidare! Det kan ta en tid innan stormen är över och du lugnt kan gå vidare med ditt liv. Men den dagen kommer!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!