Gör en egen sexkurs hemma med din partner. Denna övning väcker starka känslor och skapar intimitet.
Gör en egen sexkurs hemma med din partner. Denna övning väcker starka känslor och skapar intimitet.

Prova en sexkurs hemma! 6 övningar som skapar intimitet

När vardagstristessen har nått ända in i sängkammaren, och tråksexet är ett faktum, kan det vara dags att testa en sexkurs hemma. Här är sex lusthöjare som kan hotta up ert förhållande flera grader!

Sexkurs hemma. Börja med att göra det mysigt hemma. Tänd ljus. Stäng av mobiler.  Prata sedan med varandra vilka övningar som berörde er mest och hur dessa övningar fick er att känna. 

1. Lyft varandra

Ett av våra grundläggande mänskliga behov är att bli sedda och uppskattade, så ge varandra komplimanger. De är intimitetsskapande och stärker den positiva självbilden (viktigt för njutningen) hos mottagaren. Har du svårt att komma på några? Då behöver du öva!

Övning: Sätt er mitt emot varandra och turas om att säga något snällt som ”Vad vacker du är i den klänningen” eller ”Jag älskar dina fina bröst”. Mottagaren upprepar orden genom att säga ”Tack! Ja, jag har fina bröst”. Upprepandet är viktigt, för det är minst lika viktigt att kunna ta emot komplimanger. Säger du ”Äsch då”, innebär det dels att du inte tar åt dig, dels att du avfärdar din partner. Turas om i tre minuter.

2. Öka lusten med hjärtmassage

Öka kärleken och lusten på fem minuter!

Övning:
Sitt och titta varandra i ögonen. Den ena börjar med att i två minuter säga ”Jag älskar mig, jag älskar mig …”. Efter två minuter övergår personen till att säga ”Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig” under lika lång tid. Den andra sitter tyst och tar emot. Därefter byter ni roller. Var beredd på att två minuter kan kännas som en lång tid. Övningen kan väcka starka känslor. Detta är okej.

3. Bonda med beröring

Beröring är som mat för själen. Utan beröring blir vi undernärda. Genom att röra det allra yttersta, når vi det innersta. Ju oftare ni berör varandra, desto starkare blir bandet mellan er. Genom att röra vid varandra varje dag, kramas och smeka, öppnar ni upp och bygger en brygga mellan vardag och erotik. Obs! Sensuell beröring måste inte leda till sex!

Övning: En av er lägger sig på sängen. Partnern ger beröring från topp till tå, exempelvis fjäderlätta strykningar eller energihöjande smisk. Mottagaren tränar på att säga vad som är skönt och inte. Byt plats efter tre minuter.

4. Skojbrottas till sex

Det heter ju kärLEK. Många har ett prestationsinriktat förhållande till sex och ställer krav på sig själva och varandra. Kom bort från det genom att leka, som i en skojbrottningsmatch. Hur det hjälper? Har du varit glad med någon stärks banden mellan er. I leken släpper du också egot och är bara här och nu. Skrattet är förlösande. En av skrattets viktigaste funktioner är att lösa upp spänningar. Sex blir mer lekfullt.

Övning:
Ställ er på alla fyra, mitt emot varandra. Skjut ner huvudet, vicka lite på kroppen (så där som två hundar gör när de möts och vill busa) och börja skojbrottas! Nosa, lukta, nafsa, morra åt varandra, rulla runt, bus-slåss och småkittlas. Ha kul! Det är syftet. Eller, ha kuddkrig.

5. Skippa hemlisar

Utgå ifrån lust, inte brist. Sluta klaga på allt du inte får. Ge det du själv vill ha mer av. Vill du ha massage, ge massage och visa hur skönt det är. Snart blir det lättare för dig att be om det. Eller så kan du blanda in en ”tredje källa” som ”Jag hörde på jobbet hur man stimulerar klitoris till starkare orgasm, ska vi prova?” Då kritiserar du inte din partner men kommer ändå in på rätt spår.

6. Skapa vi-känsla

Andas i takt, med huvudena nära varandra, eller så andas den ena in när den andra andas ut. Detta är ett kraftfullt sätt att komma i harmoni. Har t ex en av er jobbat hemma i lugn och ro, och den andra återvänder hem stressad då kan ni ta varandra i armarna och andas ihop. Det är närvaroskapande och ger ”vi-känsla”. Testa att andas ihop även under sexakten. Det kräver lite träning men kan ge helt nya upplevelser!

Fotnot: Tips av Calle och Jennie Rehbinder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!