Min tjej är en cougar

De kallas cougars – äldre kvinnor som lystet slår klorna i betydligt yngre män. Även i svenska småstäder spirar kärleken mellan unga män och mogna damer. amelia har träffat två sådana par.

___________________________________________________________________________________

Gerry Holm 

 Ålder: 28.

Bor:
 Säter.

Familj:
Makan   Anette Nivrén Holm,  45,   studerande, gemensamma dottern Wendela , 1, Anettes dotter sedan tidigare, Stefanie , 14. Anette har även utflugna barnen Kim , 27, Kenny , 24, och Kasandra , 21, samt fem barnbarn.

Gör:
Jobbar som bilrekonderare.

 ___________________________________________________________________________________

Det är tre år sedan förälskelsen slog till.

 – Gerry kom fram och pratade och flirtade lite ute på krogen, berättar Anette.

 – Men vi kände till varandra sedan tidigare eftersom han gick i klassen över min dotter Kim när de var yngre. 

Gerry, vad tänkte du om att Anette hade barn i din ålder och barnbarn?

 – Jag bryr mig inte om åldrar och funderade inte alls över att Anette var så mycket äldre. Jag hade inte haft äldre tjejer förut, men hade dragits till äldre en period innan vi träffades. De unga tjejer jag hade tidigare var för omogna, säger Gerry.

Och vad tyckte dina barn om din nya unga kille, Anette?

 – Jag undrade vad min äldsta dotter Kim skulle säga. Hon var lite vaksam i början och undrade om det skulle hålla mellan oss. Jag frågade sedan mina två barn som fortfarande bodde hemma då, vad de skulle tycka om mamma träffade en ny kille. Jo, det tyckte de bara vore roligt. Och om han var ganska mycket yngre än mig? ”Bara han inte är en gammal gubbe i din ålder” sa barnen då.

 Gerry var spänd inför första mötet med Anettes hemmaboende barn.

 – Det var pirrigt när jag skulle bli presenterad för dem. Jag hade klätt mig lite mer vuxet än vanligt. Jag visste inte vad jag skulle säga, utan bara satt där som en fågelholk. Men barnen var gulliga och nervositeten släppte till slut.

Hur har andra i er omgivning reagerat på er kärlek?

 – Det har överlag varit positiva reaktioner, även från våra föräldrar. Jag har hört på omvägar att det pratats lite på stan. Det är smällar man får ta när man bor i en byhåla, konstaterar Anette med ett leende.

 – Jag har aldrig haft mycket gemensamt med människor i min ålder. Jag lyssnar på musik och ser tv-program som unga människor gillar.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

Pontus Linse

Ålder:
 21.

Bor:
 Strängnäs.

Familj:
 Förlovad och sambo med   Lena Wieweg,   36, säljare på  bensinstation. Lena har sonen   Theo   4 år, från ett tidigare  förhållande, på halvtid.

Gör:
 Yrkesmilitär.

 ___________________________________________________________________________________

– Vi träffades först när Pontus timvickade på bensinmacken där jag jobbar, berättar Lena.

 – Men det var senare, på en fest för två år sen, som vi spanade in varandra. Då var det ingen av oss som tänkte att det kunde bli något allvarligt, så åldern var inte viktig.

 – Jag låg i lumpen då och var bara ledig på helgerna, forsätter Pontus. Snart sågs vi nästan varje helg och man kan väl säga att vi blev ett par ordentligt för ett år sedan.

Tänkte ni på åldersskillnaden mer  när ni blivit mer än bara en dejt?

 – När jag började få känslor funderade jag på om Pontus verkligen skulle vilja ha en sån gammal kärring som mig, skojar Lena.

– Vad hade jag att komma med, jämfört med 19-åriga tjejer? Jag hade inte haft yngre killar tidigare och inte heller tänkt på dem som intressanta. Det dröjde innan jag vågade kläcka ur mig hur mycket jag tyckte om Pontus. Och då såg du helt chockad ut! säger Lena till sin Pontus. Hon kramar om honom vid minnet av den tidiga förälskelsen.

Pontus, vad tänkte du när du insåg att du var på väg in i ett fast förhållande med Lena?

 – Jag blev väldigt glad men var inte beredd på att det skulle komma så, allt på en gång, förklarar Pontus, som inte heller haft äldre tjejer förut.

När Pontus var klar med lumpen flyttade han direkt hem till Lena och hennes son Theo. De fick då en del negativa reaktioner från omgivningen.

– En av mina väninnor pekade lite finger åt mig och tyckte jag skulle tänka på vad jag gjorde, minns Lena.För ett tag sen kom samma väninna och berättade att hon hade träffat en 21-årig kille... Det har också hänt att folk slutat hälsa, eller att yngre tjejer blängt. De ser mig som ett hot, tror Lena.

– Mina kompisar retades bara lite, typ ”Kolla, har du barnvagn!? Ska du skaffa Volvo och vovve nu också?” Men Lena hade ju redan Volvo och hund, skrattar Pontus.

Läs mer om paren och begreppet cougar i amelia nummer 11.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!