Foto: Polka Dot Images / www.jupiterimages.com / (C) 200

- Min sambo vill inte ha barn

Signaturen "Mia" är tillsammans med en man som inte vill ha barn. Någonsin. Detta har fått Mia att börja fundera över om hon kanske borde lämna sin pojkvän för någon som vill starta en familj.

Att träffa den rätta och sedan skaffa barn är inte självklart för alla. Vissa är alldeles tillfreds med att vara utan. Mia är inte så säker på om hon vill avstå från att skaffa familj och funderar till och med på att lämna sin pojkvän om han inte ändrar sig.

"Min sambo sedan snart fem år vill inte ha barn och jag fyller 36 i år...  Har börjat fundera på allvar på detta de senaste två åren och jag vet  verkligen inte vad jag ska göra. Han är hemskt envis och kommer nog inte  ändra sig är jag rädd. Det är ju inte fel att inte vilja ha barn, tror  absolut att man kan leva lyckligt utan, men vill jag det och är jag  beredd att ge upp det för hans/vår skull?"

Mias inlägg rörde upp många känslor. Signaturen "Gottfried" slog ett slag för mäns frihet och att kvinnor är duktiga på att snärja karlarna för att få som de vill. "Härligt att höra att det finns män som inte har kapitulerat för kvinnors tyranni. Önskar att jag själv hade haft insikten och kraften att säga ifrån. Problemet med flera av oss män, som är födda före sjuttiotalet, är att vi fostrades i ansvarstagande och hänsyn. Detta idiotiska bagage tar lång tid att skaka av sig."

Medan signaturen "70-talist" råder Mia att lämna sitt förhållande: "Om du vill ha barn så skulle jag råda dig att lämna pojkvännen snarast och försöka hitta någon att ha barn med. din pojkvän kan ändra sig angående barn när han blir äldre och hittar sig en yngre tjej. du har ingen tid att vänta." 

Vad tycker du att Mia ska göra? Borde hon lämna sin man för att uppfylla drömmen om att få barn, eller ska hon stanna kvar och riskera att aldrig få bli förälder? Diskutera vidare i Damrummet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!