Foto: Pixland / www.jupiterimages.com / (C) 2007 Pixland

Måste man älska sitt bonusbarn?

Du träffar en man och får hans ungar på köpet. Vad tycker du, får man tycka att det är pest? Och vad gör man när man inte tycker om sina bonusbarn?

Livs råd till bonusfamiljen:

¦ Om avundsjuka:

”Hans barn får all tid och uppmärksamhet.”

Kommentar:  Först måste du fråga dig själv om det är sant eller bara en känsla du har. Om det är sant så prata om det med din man. Till viss del får du nog stå ut med att det kommer vara så och se det som en del av att leva i en bonusfamilj eftersom barn behöver mycket uppmärksamhet från sina föräldrar.

¦ Om ekonomin i nya familjen:

”Han har tre och jag två barn, hur rättvis ska man vara?”

Kommentar:  Här finns det inget facit och inga regler. Diskutera olika förslag och gör en budget. Inspireras av hur andra gör när ni letar efter något som passar er.

¦ Om kluvna känslor:

”De är små och jättegulliga, men jag är så arg på dem.”

Kommentar:  Sådana känslor är det normala, det är svårt att älska andras barn som sina egna. Det är inte skamligt eller farligt alls. Men prata med barnens förälder om hur det känns så att det inte blir ett problem mellan er.

¦ Om svartsjuka:

”Jag står inte ut med att han har barn med en annan kvinna, men inte med mig.”

Kommentar: Att din man älskat och skaffat barn med en annan kvinna är något som kan kännas jobbigt men som du måste leva med. Kanske tvingas du även acceptera att han inte vill ha fler barn. Det kan vara en stor sorg, så stor att du kanske önskar professionell hjälp för att stå ut med den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!