Livscoachen Karin Isberg svarar på läsarnas frågor

På bara några få år har hon både upplevt en uppslitande skilsmässa och tagit sig igenom en svår livskris. Men nu är hon tillbaka – starkare än någonsin. Som amelias nya livcsoach kommer Karin Isberg att svara på läsarnas frågor om allt ifrån hur man lär sig att sätta gränser till hur man behåller harmonin i en relation. Eller hur man gör för att hitta sitt livs kärlek.

Du är amelias nya livscoach. Vad kommer din blogg att handla om?

- Den kommer mest av allt att handla om att vara kärleksfull med sig själv. Det innebär bland annat att kunna sätta gränser, stå för sin vilja, säga nej till andra och att hedra och njuta av sin kvinnlighet.

Varför är det viktigt att vara kärleksfull med sig själv?

 - Det är förutsättningen för att kunna ha kärleksfulla relationer med andra.Människor som mår gott gör gott. Det är en naturlag som gäller alla våra relationer, såväl hemma som på jobbet.De som omedvetet förminskar och inte respekterar sig själva får beteenden där de förminskar och inte respekterar andra.I kärleksrelationer innebär det att harmoniska människor kan leva i harmoni med andra medan olyckliga människor skapar olyckliga relationer.

Du har själv blivit lämnad av din man och gått igenom en skilsmässa. Hur har det påverkat dig?

 - Det har snart gått tre år sedan min exman lämnade mig och så här i efterhand är jag tacksam för att det skedde. Tack vare skilsmässan och den djupa livskrisen som följde efter den har jag fått möjlighet att lära känna mig själv på ett helt annat sätt än tidigare.

 

Vad har din ökade självkännedom lett till?

 - Jag insåg att jag under många år hade levt andras liv mer än mitt eget och att jag varken hade varit sann mot mig själv, min vilja eller mina värderingar.Idag har jag omprövat min självbild, mina intressen, mina vänner och mitt förhållningssätt till livet. Jag känner att jag har själsligen hittat hem och trivs med tillvaron på ett sätt som jag inte ens trodde var möjligt för tre år sedan.

Vad är det viktigaste du har lärt dig om dig själv sedan skilsmässan?

 - Jag har lärt mig att lyssna på mig själv, att sätta gränser och jag vågar säga nej till andra. Förut levde jag utifrån vad jag trodde att andra förväntade sig av mig. Idag ställer jag mig hela tiden frågorna Vill jag det här? Mår jag bra av det här? Är det här jag?. Och så gör jag bara sådant som jag svarar ja på. Jag tar hellre risken att göra andra människor besvikna, än att svika mig själv.

Nu är du aktuell med nya boken ”10 steg att finna rätt partner”. Hur gör man för att hitta den rätta? Vad är viktigast?

 - Det viktigaste innan man kan hitta rätt partner att dela en relation med, är att man blir rätt partner för sig själv. Det är lätt att försöka använda ett förhållande som kompensation om man inte riktigt är nöjd med sitt liv. Då kan man "nöja sig" med en halvbra relation och det är ingen bra grund för ett förhållande.

 

LÄS MER: I Karin Isbergs blogg får du tips om hur du kan förenkla och förbättra ditt liv

Här kan du skicka in din fråga anonymt till Karin Isberg: 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!