"Låt folk prata om de vill"

Lotta Billerhag och Emil Norberg har inte bara ett liv ihop, de har även bloggandet på amelia.se gemensamt. I deras lilla by utanför Umeå vet ändå alla allt om alla, så varför inte lätta hjärtat i bloggen?

Varsin blogg, men ett gemensamt liv. Ibland skriver de om precis samma händelser, men ur olika synvinklar.

– Vi skriver om varandra och länkar in till varandra, men jag är mer aktiv än Emil, jag försöker få honom att skriva oftare, säger Lotta Billerhag, 44, som i bloggen kallar sig PinsammaMamman.

Hon har en speciell filosofi kring sitt bloggande.

– Jag är 44 år och tycker att de flesta bloggar av kvinnor i min ålder är så himla depressiva. De är trötta, sjuka, går ut med hunden, kokar te. Det är så tråkigt att läsa! Livet är faktiskt inte så farligt. Saker ordnar sig, man träffar någon ny, hittar nya glädjeämnen.

Lotta försöker få in humor och en knorr på slutet när hon skriver. Hon är också väldigt ”här och nu” i sitt berättande.

– Bloggandet betyder mycket för mig, jag går inte och grubblar utan skriver ner mina funderingar och då är de borta. Jag antar att det fungerar lite som terapi, utan att det behöver vara tråkigt.

Bröllopet ägde rum på Gran Canaria, samtidigt som dokusåpan Charterhjältar spelades in. I avsnitt 5 kan du se paret Billerhag-Norberg gifta sig i tv.

Lottas man Emil Norberg, 27, eller Mr Charming som han heter på bloggen, är en av få män bland bloggarna på amelia.se.

– Visst, det blir lite manliga ryggdunkar här ibland.

Det nygifta paret bor i det lilla samhället Holmsund utanför Umeå, där känner de flesta varandra. Dessutom jobbar de tillsammans på samma äldreboende.

Ni är ju båda väldigt personliga och skriver om er relation och hur ni träffades, vilket inte var helt okontroversiellt. Har ni fått några kommenter om det?

– Äsch, vill folk prata så låt dem göra det. Både jag och Lotta gillar att röra om lite i grytan, säger Emil.

– Vi har inga hemligheter, och vi bryr oss inte om vad folk tycker och tänker. Jag har mest fått härlig respons på det jag skriver, säger Lotta.

Vilket är ert mest kommenterade inlägg?

– Det var nog när vi la ut en bild på våra förlovningsringar och två champagneglas. Jag tror vi fick 28 kommentarer på den bilden, säger Lotta.

Läs parets bloggar!

PinsammaMamman

Mr Charming

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!