Katerina pratar sex i Förkväll

Hon gick rakt upp på topplistan, näst efter ettan Dan Brown. Vår relationsbloggare Katerina Janouch gästar Förkväll ikväll och pratar om sin bok om kvinnors sexfantasier.

Katerina, Du har skrivit boken Svenska kvinnors sexfantasier, hur har du samlat ihop materialet?

 – Jag skapade ett hotmail-konto som jag spred bland olika kontakter. Kvinnorna kunde därmed vara anonyma och ha en stor frihet att skriva ärligt. Annars är det svårt att berätta det allra mest intima. 

 – Många känner sig inte bekväma med att avslöja sina fantasier, men anonymt går det bra. Snart droppade det in mejl med avsändare “kvinna svensk” i min mejlbox. Det enda de behövde uppge var deras ålder.

Fantiserar kvinnor om sex lika mkt som män?

 – Ja, kvinnor fantiserar väldigt mycket men kanske skiljer sig fantasiernas längd. Kvinnor har en tendens att brodera ut sina fantasier mer, göra små filmer i huvudet. Män kanske tänker på sex oftare, men har kortare mer handgripliga fantasier.

 Vilken är den vanligaste fantasin hos kvinnor?

 – Här är topplistan:

• Den absolut mest populära kvinnliga sexfantasin handlar om – andra kvinnor. Vi fantiserar om sex med väninnorna, kollegorna, lärarinnan eller kanske assistenten.

• Underkastelse/dominans. Andra vanliga kvinnliga sexfantasier rör sig i gränslandet mellan underkastelse och dominans och ofta flyter de in i varandra.

• Främlingar. Främlingarna i våra fantasier kommer i många skepnader men som arketyp är han fåordig och samtidigt trygg. Han är farlig på ett kontrollerbart och riskfritt sätt.

• Sex med flera. Att vara kvinna och uppvaktad av härliga hunkar (eller varför inte eldiga amasoner) är många kvinnors dröm om den sexuella lyckan.

• Yngre män. Ju äldre kvinnan blir, desto yngre blir männen i fantasierna. Många mogna kvinnor upptäcker att jämnåriga män inte ger tillräckligt, kanske matchar man varandra åldersmässigt men inte sexuellt.

• Att vara vacker, åtråvärd och sexig . I fantasivärlden förvandlas vi från hämmad eller blyg kvinna till en som tar för sig och agerar ut erotiskt.

Din bok gick direkt upp på topplistan, tvåa efter Dan Brown i början av november. Varför ett sådant sug tror du?

 – Folk älskar att läsa om hemligheter! Folk är otroligt nyfikna på vad kvinnor sexfantiserar om. Min bok är för övrigt en perfekt julklapp både till en man och till en kvinna. Och till par, det är väldigt erotiskt att läsa fantasierna högt för varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!