Kärleksjakt i soffan

Vår bloggare Karin Adelsköld ger dig de 10 bästa tipsen på hur du lyckas ragga upp någon på nätet.

1. Välj sajt

Välj sajt med omsorg. Idag finns det sajter för unga, gamla, singelföräldrar, akademiker… Var känner du dig hemma? Vem söker du?

2. Var ärlig

Formulera din profiltext med omsorg. Kort och koncist är bra, men försök också att inte bara framstå som härlig, utan var därtill ärlig med vem du är och vilka intressen du har – så att rätt personer hittar dig.

3. Vänta inte

Börja flirta och chatta med folk så fort som möjligt, så att du får ett grepp om mannen/kvinnan är något för dig eller inte. 

4. Ställ frågor

Var nyfiken och ställ frågor. Då kommer du snabbt att märka om personen har humor, om ni snackar samma språk och fattar vad den andra säger. 

5. Boka en dejt 

Ge dig ut på dejt ganska snart, så att du inte sitter hemma, lägger ner massor av tid och bygger upp värsta förväntningarna, men det finns noll kemi när ni väl träffas. 

6. Träffas ute 

Första träffen ska alltid vara ute bland folk, som på ett kafé. Det är en fråga om säkerhet! 

7. Gör det enkelt

Kör inte ”romantiska middagen” som koncept för första dejten. Det har jag gjort. Jag hade värsta upplägget för kvällen, men kände direkt att det var helt fel och fick ändå sitta där och lida i timmar. Nej, ta en kaffe eller något annat enkelt. 

8. Ge det en chans

Ge varandra mer än en dejt innan ni bestämmer er. Jag brukar säga tre, men har svårt att hålla det själv. Men: Första gången är stämningen alltid lite nervös och märklig, så det är schystast att ge varandra två dejter innan man fäller ett slutgiltigt avgörande. 

9. Var öppen 

Gå inte i ”det finns snyggare-fällan”, dagens största nätdejtingsjuka. Då det potentiella utbudet är så stort, är det lätt att tänka att om jag bara kollar lite till, så hittar jag någon ännu bättre. Vill du att någon ska klicka bort dig sekundsnabbt för att du har fräknar? Nej, ge alla en chans, så får du förhoppningsvis en chans själv. 

10. Ta det med ro

Och här kommer världens tråkigaste råd, men se det med glimten i ögat! Om någon får hundra mejl på en timme medan du ”bara” får tio så handlar det inte om att du inte är bra/attraktiv nog – det är så många faktorer som spelar in, så ta detta för vad det är. 

Nätdejting vanligaste sättet att träffas

Via en nätdejtingsida 23%

Via vänner och bekanta 21%

På jobbet 14%

På krog eller nattklubb 13%

På en middag eller fest 8%

Annat 8%

I skolan/på universitetet 4%

Genom en hobby eller   gemensamma intressen 4%

På en resa eller semester 3%

På offentlig plats (museum,  utställning, utomhus) 2%

Kontaktannons i tidningen 0%

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!