Foto: George Doyle / (c) George Doyle

"Kan jag dra mig ur relationen nu?"

Signaturen "Ångervecka" valde mellan två killar men är inte nöjd med sitt val efter några månader. "Hur ska jag kunna göra något nu? Jag och min kille har flyttat ihop och har till och med köpt möbler tillsammans." Bengt ger svar.

Fråga: Efter ett tags dejtande, festande och biobesökande (och en del hångel) befann jag mig i den ovana sitsen att jag hade två personer som ville ha mig. Och jag var lika intresserad av dem. Jag vet att det kan låta som en gammal fabel, men en av dem var snygg och möjligen lite ytlig (men inte dum!), och den andra var smartare och en riktig akademiker (och inte alls oattraktiv på något sätt). Jag har varit öppen mot dem hela tiden och sagt att jag dejtar flera och att jag inte vill lova någon någonting. Men till slut blev det ohållbart.

Bengt svarar: Lite inte blint på magkänslan!

Man behöver inte riva upp allting och flytta bara för att det inte känns lika himlastormande efter ett par månader. Vänta och se. Man riskerar att bli olycklig om man följer den där känslan i magen för mycket. 

Risken är att ingen av de här killarna är rätt för dig

Det finns människor som fnattar omkring från den ena till den andra, vägledda av känslan i magen, och det slutar med att de snärjt in sig i lögner och sitter där tysta och spända och vågar inte göra någonting av rädsla för att bli avslöjade. Sen upptäcker de alltför sent att känslan i magen inte alls ville leda dem till den Enda Och Sanna Kärleken – nej, den ville leda dem bort från kärleken och in i en värld där ingen går att lita på och där kärleken är omöjlig. Risken är att ingen av killarna är den rätte för dig. Att du kommer att börja längta efter den snygge, ytlige i samma stund som du fått ihop det med akademikern. Du kanske behöver lära känna den där tjejen som var singel och inte hade någon förhoppning om något annat. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!