Foto: Getty Images/Hemera

Hur har du hanterat sorgen?

Alla helgons dag närmar sig - en dag då vi minns våra nära och kära som gått bort. Det kan vara svårt att prata om sorg, men i våra bloggar och i Damrummet tar många chansen att lufta sina tankar.

I helgen är det Alla helgona helgen, högtiden då vi minns och hedrar de som vi har förlorat. Kanske tänder du ett ljus vid en gravsten, besöker en minneslund eller bara skänker en extra tanke till någon kär.   

 Att förlora någon man älskar är obeskrivligt smärtsamt. Ibland kan det kännas lättare att skriva eller prata om det som har hänt. I ”Damrummet” kan du dela med dig av dina erfarenheter och även ta del av andras.

”För ganska exakt ett år sedan satt jag i min mammas sjukrum mitt i natten och skrev ut min sorg. Vi visste då att mamma skulle dö ifrån oss efter bara 5,5 veckas sjukdom. Ett år har nu gått, ett år av oändlig saknad” . Skriver signaturen ”Tea”.

En av våra VIP-bloggare Johanna Toftby delar med sig av en känslosam historia i ett inlägg:

”1,5 timme var barnmorskan borta. Jag ville fortfarande inte veta. Till   slut komhon tillsammans med barnläkaren in och ställde sig precis   bredvid min säng.Barnläkaren berättade att vi hade fått en liten kille   men som inte orkade att leva utanför magen”.

Kommentarerna och reaktionerna var många och starka, signaturen ”Tove” berättar sin historia:

”Jag var med om nästan exakt samma sak för 5 år sen, med den skillnaden  att jag fick 2 barn, en flicka full av liv och en flicka som dog. Vi har  naturligtvis pratat MASSOR hemma om detta och vår ängel är ofta väldigt  ”närvarande” hos oss” 

Terapeuten Ulrika Frankmar

Terapeuten Ulrika Frankmar har haft patienter som har förlorat  sina barn och anser att en av dem viktigaste delarna i sorgearbetet är  att det finns någon att vända sig till när det behövs. 

 – Självstöd är en resurs, men stöd från omgivningen är också viktigt.  Vänskap eller professionell hjälp, någonstans där man kan få ta allt  utrymme och känna sig trygg. 

Dela med dig av din erfarenheter i Damrummet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!