Hur hanterar du bonusbarnen?

Hur hanterar man att den nya partnern är för hård mot barnen? Avslutar man förhållandet? Går det att hitta en kompromiss? Signaturen "Orolig" tycker att hennes nya kille är för tuff mot hennes treåriga dotter och ber "Damrummets" besökare om råd.

"Hej alla därute! Jag behöver ett litet råd. Jag har för snart tre månader sedan flyttat ihop med min nya kille. Problemet är att jag tycker ibland att han är för hård mot min 3 åriga dotter." …

Så inleder signaturen "Orolig" sitt inlägg i Damrummet. Hon beskriver hur hennes nya kille agerar okänsligt, slänger dotterns leksaker i soporna om han hittar dem utanför hennes rum, skäller på henne om hon är slarvig och verkar inte ha någon förståelse för att det är en treåring han har att göra med.

"Orolig" frågar nu hur hon bäst ska hantera problemet med den nya pojkvännen och det finns gott om tipsare i Damrummet.

En stor del av besökarna tycker att kvinnan ska dumpa pojkvännen omedelbart för att han är omogen, elak och saknar empati.

Men det finns även de som vill vara mer konstruktiva. Signaturen "Förskolläraren" tycker det är läge för familjeterapi och "Hannah" skriver:

"Varför inte sätta er ner, du och din sambo, ensamma vid köksbordet och snacka igenom hur ni ska leva ert liv. Vad tror han och vad har han för förväntningar på 3-åringen, kan ni sätta upp gemensamma regler för henne som ni BÅDA godkänner? Har han levt med barn tidigare? Hjälp honom förstå och ge det ett försök. Håll koll på dem båda två!"

Är han för sträng mot min 3 åring?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!