Hur får man sin sambo att fria?

Pingsten är en av de helger då flest par gifter sig. Att stå pingstbrud är en gammal tradition i Sverige. Men hur gör man om ens sambo har svårt att komma till skott och fria?

Att gifta sig i pingst är en stark tradition i Sverige. Den här helgen går i äktenskapets tecken och det är inte ovanligt att man måste välja vilket av alla bröllopsinbjudningar som ska prioriteras.

Men hur gör man om ens sambo inte kommer till skott och friar?

Signaturen "Jenny" vädjade om råd i kategorin "Bröllopssnack" i Damrummet":

"Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 4år och jag älskar honom så mycket. Vi har pratat om förlovning och giftemål. Jag är väl den mest drivande som många andra tjejer. Det är så här att jag vill gifta mig snart, inom ett år och min sambo tycker det är killens sak att fria men jag orkar snart inte vänta längre." … "Jag är sårad över att han aldrig friar, han har sagt att han kommer göra det men jag undrar när? Har ni nåt tips för att han ska fria snart?"

Det visade sig att många av Damrummets läsare har samma problem som "Jenny" och vill också ha råd och tips på hur man för den tröga sambon att fria.

Några framförde teorin att män blivit fega. Signaturen "fula ankungen" skriver:

"Håller med andra här inne. I och med att det inte är lika hemskt längre att bo ihop och inte vara gift så kan männen fega utan att skämmas för det. Innan var de ju tvugna att gifta sig med kvinnan för att ha "roligt" och få chansen till att få en hemhjälp... Ooops!"

Andra kan inte förstå vitsen med frierier. "Att gifta sig är inte så viktigt. Att flytta ihop och skaffa barn. DET ÄR EN STÖRRE GREJ! jag fattar inte varför folk är så besatta av det här med giftemål.", skriver en person som kallar sig Lambi.

Men det finns en del handfasta råd i debatten också. Prata om hur du känner, dra fram de juridiska fördelarna, fria själv är några av råden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!