Foto: peter

Hjälp Bengt att svara!

Bengt Ohlsson är amelias egen relationsguru. Till vardags författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är gift och är pappa till tre barn. Nästa nummers frågor läggs i förväg ut här på sajten, där kan du hjälpa honom att svara!

I senaste numret av amelia (nr 26) frågar signaturen "Cilla"

"Närmar mig 30 år, har inga barn och lever i ett förhållande sen fem år med en man som jag verkligen älskar. Jag är en sån som inte accepterar någon som helst form av otrohet och skulle känna mig supersviken om min sambo t?ex skulle visa sig ha Facebook-flirtar eller så. Jag anser att man ska vara ärlig i ett kärleksfullt förhållande. Men nu har jag plötsligt börjat känna mig frestad själv. Jag satt och pratade med en kompis kompis på en fest nyligen, en kille som verkligen är charmig och trevlig. 

Mitt i allt under festen sa han att jag hade underbara ögon och att det var synd att jag var upptagen. Inget hände mellan oss bortsett från lite ”ofrivillig” kroppskontakt, ben mot ben under bordet och dröjande händer på min arm o dyl. Vi delade en taxi hem men skildes åt vid min dörr efter en kindpuss (fast jag ville verkligen mer!) Jag kan inte sluta tänka på den här mannen, hur det skulle kännas att vara med honom. Jag dagdrömmer och fantiserar, är som en tonåring. Jag har bara fått ett sms från honom efter festen där han tackade för senast och att han ”menade vad han sa” och att jag vet hans adress… (ett sms som jag raderade genast)… 

Jag är nu så otroligt frestad av att ta upp kontakten. Jag får fjärilar i magen av att tänka på honom. Det måste ju betyda att jag har känslor för honom! Borde jag utforska dem nu, kanske jag ångrar mig en dag annars? Eller ska jag bara glömma honom, jag älskar min sambo och är trygg med honom. Vill ju småningom ha ett liv med barn och familj! Hjälp! "

Och Bengt svarar:

"Glöm den här fjanten. Jag utgår från att han någon gång under festen fick reda på att du lever i ett förhållande med en man som du älskar och vill ha barn med. Ändå satt han och slabbade med sina komplimanger och benflörter och raggrepliker. Tänk dig att du tar upp kontakten med honom, blir ihop med honom och skaffar barn med honom istället. Vad får dig att tro att han inte skulle sitta där och komplimentera någon annan tjejs ögon om fem år? Kärlek innebär att välja någon, och välja bort alla andra. Så är det bara."

En anonym väninna på amelia.se kommenterar:

Ett kort råd: skärp dig! Det här låter som ett klassiskt fall av ”gräset är grönare på andra sidan”. Kasta inte bort det du har på ett ögonblick av bekräftelse.

“Indie”

Väninnan är en anonym röst som är hämtad från amelias hemsida. Nästa nummers frågor till Bengt finns på www.amelia.se/vaninnan. Gå in och väninnepeppa nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!