Hitta rätt i nätdejtingdjungeln - del 2

Att bara skaffa ett konto och sen vänta på tur är inget lyckat sätt att nätdejta på. Ju mer tid du lägger på din profil – desto bättre kommer det gå. Här kommer del 2 i Lilla gummans nätdejtingskola!

Har du dumpat sommarflirten och är redo för lite seriösare höstromans? Nätdejting är inte längre nått skämmigt eller konstigt för desperata ensamvargar utan ett smidigt och roligt sätt att träffa kärleken.  

Men för att du ska lyckas bra behöver du lägga ner lite tid på din profil. Att bara skaffa ett konto och sen vänta på tur är inget lyckat sätt att nätdejta på. Ju mer tid du lägger på din profil – desto bättre kommer det gå.   Så här gör du:Checklista när du startar nätdejta:Välj sajt.Kolla igenom vilken dejtingsajt som passar dig och det du är ute efter. Lilla Gumman har sammanställt en lista över de största och bästa i Sverige som du hittar här. http://www.amelia.se/artiklar/2009/hitta-ratt-i-natdejtingdjungeln/index.xmlHitta på ett aliasDet ska helst säga något om dig. Och vara lätt att komma ihåg. Undvik negativa namn som tjocksmock eller desperattrebarnsmamma.Skriv en profilNu ska du göra PR för dig själv. Vem är du? Vad gillar du? Vad är du bra på? Fokusera på dig och inte på vad du söker. Be en kompis säga vad du är bra på om du är osäker. Det behöver inte vara en A-4, hellre en kort text som du byter lite då och då. Ladda upp bildDen ska inte vara för gammal och heller inte retuscherad, tänk på att du förhoppningsvis ska träffa den du haft kontakt med i verkligheten. Lägg gärna till fler bilder.Börja dejtaKolla igenom andras profiler. Kontakta killar eller tjejer som verkar intressanta genom att ge en komplimang eller ställa en fråga om deras något i deras profil. Var aktiv och sitt inte och vänta på att bli kontaktad. Att sitta och vänta som en panelhöna är det vanligaste felet nätdejtare gör. Ta för dig och så förstås: ha kul!Har du redan en profil och varit igång och nätdejtat ett tag? Att göra om sin profil då och då genom att fräscha upp den kan betyda att fler får upp ögonen för just dig. - Bilder

Lägg upp fler bilder! På de flesta sajter kan du skapa ett eget album. Gör det! Det skapar intresse och visar flera olika sidor av dig. 

- Musik

Lägg till musik. Byt ofta. Ta någon favvolåt. Och undvik brudmarschen.

- Ändra färg & form

Välj en annan färg än standardfärgen. Lägg till roliga applikationer som rör sig om du gillar det.

- Uppdatera

Skriv lite ny text då och då. Man behöver inte göra om hela. Kanske ta bort sådan som inte är aktuellt. En höststädning av profilen är kanske inte så dumt?

Fotnot: Karin Adelsköldfrån Lillagumman.se har tidigare jobbat som nätdejtingexpert på Mötesplatsen.se och Aftonbladet. Hon har dessutom själv nätdejtat en massa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!