Helena Puhakka ger kärleksråd

Värmlandstjejen Helena Puhakka, 37, har blivit ett dejtingproffs inför tv-kamerorna i ”Ensam mamma söker”. Och fick in en fullträff! Här lär hon ut sina bästa knep.

1. Otrohet

”Jag har upplevt otrohet en gång. Jag var tillsammans med en kille som hade varit på fest utan mig. Han kom förbi dagen därpå med sin kompis som hade med sin laptop med bilder från festen. Där såg jag att min kille kysste andra tjejer. För mig är det att vara otrogen. När han senare kom hem var jag iskall och frågade om vi skulle titta på bilderna ihop. 

Vi hoppade upp i sängen och jag satte på ett bildspel. När han såg bilderna, blev han alldeles förtvivlad, men det var så dags då. Hämnden var väldigt skön. Jag gjorde slut och idag är vi faktiskt vänner.” 

Lärdom: Jag vet att jag skulle göra samma sak igen: konfrontera och dra. Det var klart integritetsstärkande!  

2. Svartsjuka

”Jag har varit i ett förhållande där mannen inte litade på mig. Han misstänkte hela tiden att jag var otrogen. Det var fruktansvärt, går inte att beskriva i ord för någon som inte har upplevt svartsjuka själv. Är man förälskad i någon så är gränsen inte så svartvit, vilket innebar att jag istället för att direkt säga stopp anpassade mig. 

Han accepterade exempelvis inte mina killkompisar, så jag slutade i princip umgås med dem. Svart-sjukan kröp innanför huden och snart litade jag inte längre på mig själv. Jag, som är en extremt trogen typ, började misstänka mig själv, att jag kanske var för flirtig. Det hela löste sig när jag lämnade honom.”

Lärdom: Svartsjuka är det värsta jag har upplevt. Det går bort, direkt! Men nu känner jag igen tendenserna och flyr så fort jag känner minsta lukt av svartsjuka. 

3. ”Mamma till min man”

”Jag har bott ihop med en man som ville att jag skulle agera både fru och mamma till honom. Han ville gärna få kläderna tvättade och maten lagad. Och blev jag sjuk förväntades jag ändå ta hand om barnen. Han ville ha mig, men inte familjelivet. Mina vänner reagerade och frågade var den vanliga, glada Helena var. Jag var utarbetad. När jag väl hade lämnat honom insåg jag hur mycket fritid jag fick när jag slapp passa upp på honom.”

Lärdom: Det räcker med fyra barn, jag vill inte dadda en man också. Tänker aldrig mer leva ihop med en man som inte vill dela mitt liv – och där ingår en föräldraroll. 

Läs hela intervjun med Helena i senaste amelia (nr 26).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!