Foto: (c) Stockbyte

Har sociala medier tagit över din familjs sociala liv?

De sociala medierna upptar en allt större del av våra liv. Men hur hittar men en bra balans mellan att hålla sig uppdaterad och samtidigt ha ett fungerande familjeliv? Hur gör ni i din familj?

Tisdag kväll kl 18.43:

Middagen är avklarad. Disken undanplockad. Läxorna gjorda. 

Din man är djupt förskjunken i ett parti Wordfeud mot en kollega. Tolvåringen tittar på tv samtidigt som hon sms:ar febrilt med en klasskompis. Femåringen har tjatat till sig Ipaden och spelar nu Angry Birds för fullt. Själv ser du chansen att hinna med lite socialt liv - på facebook. 

Men så tittar du upp och ser dig omkring. Tystnaden är total. Alla är djpt koncentrerade och stirrar ner på sina skärmar. 

När slutade ni att umgås på kvällarna, undrar du. När slutade ni att prata med varandra? 

Internetanvändningen ökar

Känns sitationen igen? Många familjer upplever i dag att en allt större tid av familjelivet spenderas framför olika skärmar. ameliabloggareen Sofie Sarenbrant har infört datorfria kvällar hemma.

"Jag vill gärna att mina barn ska minnas mig och inte min Iphone i första hand", skriver hon.

I ett blogginlägg beskriver Johanna Toftby hur hennes dotter använder mobilen för att ringa från sitt rum och beställa en smörgås. En stund senare kommer även ett sms: "Och juice :-)"

En undersökning som Statistiska Centralbyrån (SCB) gjort visar att tiden för social samvaro med vänner och familj har minskat både för kvinnor och män de senaste tio åren. Samtidigt har internetanvändningen ökat markant, skriver DN

Hur gör ni i din familj?

Har ni infört några restriktioner för dator- och mobilanvändning? Hur fungerar det?

Vi vill veta vad ni tycker. Skriv en kommentar nedan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!