GUIDE: Vilken av alla dejtingappar passar dig?

Den digitala dejtingdjungeln kan vara snårig men lugn – det gäller bara att välja rätt app så är du redo att möta kärleken. amelia guidar dig rätt i utbudet av gratisvarianter och exklusiva mötesplatser.

1. 

Tinder – Snabba svep för olika dejtingtyperVad är Tinder?:

 Tinder är en amerikansk app som blivit vida populär i Sverige, kanske på grund av dess enkla funktion. När du skapat din profil är det bara att svajpa höger eller vänster bland bilderna (ointresserad – dra åt vänster och intresserad – dra åt höger). Sedan kan du chatta och flirta vidare med kandidater som du matchats med. Du loggar in via facebook, och målgruppen för användare är 28–35 år, något yngre än i många andra appar.

Smarta funktioner i Tinder: Visa att du är jätteintresserad av någon med så kallad Superlike! Dejta eller bara träffa folk med Tinder social. Du kan stänga av dejtingfunktionen, så även par kan vara med i den sociala värmen. Svep bland personer att exempelvis gymma, klubba eller titta på film med. Godkänn funktionen i appen och skapa en grupp tillsammans med vänner. Du skriver vad för slags aktivitet ni ska göra och föreslår en mötesplats. Sedan ser du andra grupper i närheten och kan svepa höger eller vänster för att visa intresse.

Priset för Tinder: I grunden gratis. Men vissa funktioner som ”ångra” och ”pass” kräver tillvalet Tinder plus, vilket kostar 160 kr i månaden.

2. 

BE2 – Bred matchning med garantiVad är BE2:

 En portal för singlar med önskan om ett stabilt förhållande. Du får göra ett personlighetstest och matchas med andra, men inte lika omfattande som många andra sajters tester. Inte vanlig kontaktannonssökning, utan du får kontaktförslag skickade till dig – cirka 40 förslag – och listan uppdateras allteftersom nya personer registrerar sig. Det är sedan upp till dig om du vill kontakta de profiler du föreslagits.

Smarta funktioner i BE2: Be2 garanterar kontakt med minst tio andra medlemmar. Blir det inte så, får du gratis premiummedlemskap till dess det sker.

Pris för BE2: Gratis registrering. Aktiv kontakt måste man betala för, så att läsa och svara på kontaktannonser kräver ett abonnemang. Sex månader kostar 299 kr i månaden, tre månader kostar 449 kr i månaden.

3. 

Elitsinglar – Dejting för karriärister

Vad är Elitsinglar: För seriösa karriärister. Man måste inte vara akademiker för att registrera sig, men hela 68 procent av de dejtande på sajten är det. Söker du en partner med diplom finns alltså goda möjligheter. Sajten säger sig vända sig till den kräsna singeln med höga ambitionsnivåer, som vill hitta dem som matchar ens arbete och utbildningsnivå. Det kan ju ligga något i att man har samma värderingar, men glöm inte att utbildning inte garanterar rötäggsfritt.

Smarta funktioner i Elitsinglar: Efter personlighetstestet får du en lista med potentiella partners. Medlemskap på sex och tolv månader förlängs gratis med samma tidsperiod om du inte har kontaktats av minst tio, respektive tjugo, andra medlemmar.

Pris för Elitsinglar: Portalen riktar sig till en exklusiv målgrupp och detta återspeglas i priset. Kanske är det ett sätt att sortera ut oseriösa medlemmar. 599 kr i månaden för tre månader, och 299 kr i månaden för tolv månader.

4. 

Match.com – Klassiker för att hitta kärleken

Vad är Match.com: Nätdejtingens Gandalf, det vill säga – låt en av de gamla, kloka trotjänarna leda vägen. Vill du att någon viskar ”ma chérie” i örat? Då har du kommit rätt. Sajten passar nämligen bra om du vill ha en internationell flirt, eftersom världens singelmarknad är spelplanen och du är inte begränsad till din region. Match ordnar även mingelkvällar utanför den virtuella världen, med exempelvis chokladprovning, vernissage eller minigolf för singlar i storstäderna.

Smarta funktioner i Match.com: För att få mer uppmärksamhet kan man köpa en så kallad booster. Då blir din profil extra synlig och hamnar högre bland sökresultaten.

Pris för Match.com: Gratis att lägga in en profil med foto, söka bland kontaktannonser och göra ett personlighetstest. Men för att svara på kontaktannonser måste du köpa ett abonnemang. Sex månader kostar 104 kr i månaden, en månad kostar 209 kr.

5. 

C-date – När du vill träffa någon för sex

Vad är C-date: För tillfälliga kontakter. Inga spel, inga förpliktelser eller funderingar på vad den andre är ute efter. Kort och gott: ”nu kör vi”, snarare än middag med tända ljus. För den som söker one-night stands, en otrohetsaffär eller den som vill ha långvariga sexrelationer. Om det stämmer in på dina preferenser så hittar du likasinnade här. Bra att veta, så att det inte blir dålig stämning när den ena förväntar sig dukade bord och den andra vill dra undan duken och göra det på bordet.

Smarta funktioner i C-date: Andra portaler för otrohetsaffärer använder ofta sökning bland kontaktannonser. C-date använder även ett matchmaking- system och ger kontaktförslag. Du behöver inte uppge ditt namn och kan själv välja om du vill låsa upp bilder för andra användare.

Pris för C-date: Gratis för kvinnor. Gratis för män endast tills de vill kontakta någon. Då tillkommer priset, som ligger i den högre klassen: tre månader kostar 649 kr i månaden.

6. 

Mazily – Kulturupplevelser med flirtchans

Vad är Mazily: En ny uppstickare bland dejtingsajter som riktar sig till kulturintresserade singlar. Gemensamma intressen kan nog vara en bra grund för att hitta kärleken! Läs om kulturella evenemang i din stad och kolla vilka andra som är intresserade av att gå på dem. Stäm sedan träff och lär känna dem som älskar film, musik och festivaler lika mycket som du.

Smarta funktioner i Mazily: Hitta kärleken och få roliga kulturupplevelser samtidigt.

Pris för Mazily: Gratis att kolla runt. Att ta kontakt kostar, men priset är lägre jämfört med andra portaler: sex månader går på 69 kr i månaden, en månad kostar 179 kr.

Heta yrken på dejtingsajterna

Här är de yrkesgrupperna som är hetast bland svenska singlar.

Topp 5: Män

1. Entreprenör/Egen företagare

2. Ekonom

3. Civilingenjör

4. Managementkonsult

5. Utvecklare

Topp 5: Kvinnor

1. Ekonom

2. Sjuksköterska

3. Arkitekt

4. Pr-konsult

5. Marknadsförare

Källa: Dejtingappen Happn

Av: Emelie Svensson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!