Fråga Bengt: "Kan inte sluta titta på min exmans facebook"

"Fråga Bengt" har fått en fråga från signaturen "Sonja" som inte kan sluta läsa sin ex-mans statusuppdateringar på facebook. Vad tycker du att hon ska göra?

Hej Bengt!

Min man och  jag flyttade isär för ett år sedan men är fortfarande vänner på  Facebook. Jag har mot min vilja börjat läsa hans skriverier där ganska  noga. Det är ju inga hemligheter men jag blir ibland så väldigt ledsen  när jag läser om saker han gör tillsammans med sin nya kvinna, som han  träffade efter att vi flyttade isär om det nu har någon betydelse  (liksaså att det var hans initiativ att skiljas). 

Jag kan helt enkelt  inte hjälpa det, jag ”klickar” in på hans sida och ser bilder från  fester och vardag med den nya kvinnan och blir ledsen. Ändå kan jag inte  låta bli, trots att jag är nästan rädd för vad jag ska läsa ”nästa  gång” om hans nya lyckliga liv. Ibland fastnar jag i en liten  formulering och grunnar och grubblar på vad den egentligen kan betyda,  fast jag inget har med saken att göra! 

Jag måste ändå säga att jag i  stort sett har det ganska bra, livet efter separationen har långsamt  blivit bättre. Jag har bra vänner och ett rätt så rikt liv. Så varför  kan jag inte låta bli att plåga mig själv? 

Jag vet att det ”bara” är att  sluta med Facebook, men jag är rädd att det vore värre att inte veta  något alls, att jag då skulle plåga mig själv ännu mer med fantasier om  vad de håller på med. 

Nu har jag i alla fall lite hum och de gånger det  inte har hänt något speciellt känner jag mig nästan lite uppåt. Sjukt?  Vad säger du, Bengt?

”Sonja”

Vad tycker du att Bengt ska svara? Hur hade du gjort?

Skriv en kommentar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!