Fråga Bengt: "Jag saknar en nära vän"

Hur skaffar man nya vänner? Det undrar signaturen "Ensam", som saknar en bra och nära vän. Hon undrar om Bengt har några tips. Kanske även du kan hjälpa "Ensam"?

Hej Bengt!

Vet inte om du är rätt person att fråga. Du verkar ha både vänner och partner eller kanske just därför. Jag har inga vänner. Ibland umgås jag med folk och får vara med och känner mig då både upprymd, hoppfull och ibland rädd. Jag är 30 och hur gör man egentligen för att få en vän? Som vuxen?

Jag är lojal och gillar inte att snacka skit (om andra) men ibland känns det som om det är det man måste göra. Jag har testat att gå med i olika aktiviteter och då har haft roligt då aktiviteten pågår, men sen tar det slut och kanske har vi inget gemensamt förutom det heller om jag ska vara ärlig.

Jag saknar så att ha en nära och bra vän, som jag kan lita på, man kan ringa innan man somnar. Jag har väl blivit lite sviken och på min vakt, så att kunna lita på personer är väldigt viktigt för mig. Jag är ganska social och inte livrädd faktiskt, men behöver ändå tid och känna mig fram.

Känns lite jobbigt ibland när man ser alla till exempel på facebook som umgås och har många vänner. Partner är inte lika viktigt, konstigt nog kanske men vänner saknar jag så. Har du några kloka råd?

 "Ensam"

Vad tycker du att ”Ensam” ska göra? 

Skriv in en kommentar i fältet nedan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!