Förstör Facebook ditt förhållande?

Har du frestats att vara otrogen på Facebook? Vart femte förhållande förstörs av den sociala sajten, enligt en ny brittisk undersökning. Katerina Janouch varnar för misstolkningar på nätet.

Facebook är ett bra sätt att skapa nya och fördjupade relationer. Men det kan också förstöra de du redan har. 

 Vår relationsexpert Katerina Janouch är inte förvånad över resultatet av undersökningen. Fler och fler spenderar mycket fritid på Facebook, och det är inte bara positivt att odla kontakter med många människor.

 – Det tar för mycket tid och det är lätt att inleda en flirt med någon annan, säger Katerina.

 Har du hört några exempel på hur Facebook har förstört relationer?

 – Ja, genom att folk har träffat andra och så har det blivit svartsjuka. Värsta exemplet är en bekants bekant som blev misshandlad av sitt ex då han via Facebook fick veta att hon hade en ny partner.

Att bevaka andras aktivitet på Facebook är kittlande för nyfikenheten - vem är kompis med vem, och vem skriver till vem? Vilka finns med på festbilderna? Och varför var inte jag bjuden? Men det kan också få förödande konsekvenser.

 – Många får också problem då de misstolkar vad som egentligen sägs, nätprat kan vara så onyanserat och kan lätt misstolkas, varnar Katerina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!