Foto: Getty Images/Comstock Images

Fars dag - hiss eller diss?

Den 14:e november är det dags för "Fars dag". En högtidsdag som vissa gillar att fira, men samtidigt något som andra anser borde läggas ner. I Damrummet pågår diskussionen för fullt.

Fars dag. Det handlas presenter, kort och blommor. Många anser att både mors- och fars dag är mer av ett kommersiellt jippo än en riktig anledning att fira mamma eller pappa. Varför måste det vara en specifik dag, kan man inte visa sin uppskattning vilken dag som helst istället? Andra tycker att det är fint med en speciell dag, det gör att pappa eller mamma känner sig lite extra uppmärksammad.

"Så kommer återigen den mest onödiga av alla högtidsdagar; Fars dag. Lägg ner den, eller hur? Vad är vitsen med att fira far? Jag ser ingen som helst anledning av detta firande utan skulle glatt klara mig utan." Skriver trådstartaren "Nona".

Kommentarerna strömmar in, både av folk som håller med och som är av en annan åsikt. Signaturen Sara skriver:

"Jag älskar min pappa något så otroligt mycket, så jag kan inte tänka mig att inte fira honom. Inte var det min mamma som alltid hade tid till att leka och hitta på roliga saker, inte heller var det hon som hjälpte mig med läxor eller när jag mådde skit och ville dö. Det var alltid pappa som fanns där för mig, och som fortfarande gör det". 

”Känns mors dag mer befogat eftersom det är kvinnor som föder fram barnen? Pappor gör ju också mycket för sin familj och sina barn så varför inte fira även de? Jag anser inte att fars dag firande saknar logik då man är två om att skapa ett barn, det behövs både en man och kvinna till det och varför då ge hela äran till mamman?” Undrar signaturen ”Nikon".

Vad tycker du om fars dag? Delta i diskussionen i Damrummet här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!