Får hantverkare mer sex?

Det är inte bara vår relationsbloggare Katerina Janouch som går bananas när hon ser Arge snickaren på tv. Händiga män är erkänt attraktiva hos kvinnor. – Det handlar om stereotyperna som vi fortfarande går i gång på. Det urkvinnliga och det urmanliga, säger Katerina Janouch. Vad tycker du?

Kanal 5:s "Arga snickaren" lockar varje vecka 500 000 tittare till tv-apparaterna.

 I programmet hjälper snickaren Anders Öfvergård par som kört fast i självrenoveringen av sina hus - vilket ofta innebär en enorm förbättring i parens relationer.

 - Jag är ingen psykolog eller terapeut, jag är snickare. Men visst kan jag bli en form av räddande ängel. Fungerar inte hemmaprojekten gör förhållandena det i slutänden inte heller, säger han i Expressen. 

 – Kvinnor fungerar så att de belönar sin man med kärlek om han är händig och kan göra klart i hemmet. Kärlek, omtanke och i förlängningen ett bättre kärleksliv. Känslan av att man vill bli omhändertagen och ha någon som fixar hemmet sitter djupt, säger Anders Öfvergård vidare.

På dejtingsajten Match.com ligger hantvekare etta på listan över yrken kvinnor tycker är sexiga. På andra plats i kategorin vilka egenskaper de letar efter hos en man kommer kunnig i hembyggnationer.

Vår bloggare Katerina Janouch skriver i sin blogg:

"Jag är bananas i Arga snickaren. han får gärna komma hit o vara arg. Jag ser framför mig hur han kommer in (är du släkt med Malla förresten? tycker ni har samma sexiga förkylda drag) och bara "helskotta va f-n har ni gjort med plattorna o nu är det stekta fläsket kokt, vattenskada - o hur i h-e har ni inte lyckats laga kranen i badrummet... o allt skräp på tomten... o liksom detta går inte."

 Vi står på knä allihopa o mumlar Fader Vår förlåt oss Ack Snickare.

Men sen förlåter han oss våra synder såsom vi förlåter våra syndare osv bla bla och ger oss absolution och river lite väggar och fixar nåt slags nytt umgängesrum (ja han kommer att spy på pingisbordet i vardagsrummet). Sen kan han terapera mig o Robban o vårt äktenskap.

Arga Snickaren, han är genialisk. Och snygg. Var det han som sa att snickare får mer sex? Beats me. Men inte alla snickare, bara de arga, de med förkylda kåtdrag.
Klockan 20.00 sitter jag klistrad vid teven kanal 5."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!