Sportlov - här är saker att hitta på med barnen

Vi har tipsen för dig som har idétorka inför sportlovet. 8 saker att göra med ungarna en ledig dag i vinter.

Skridskor

Har du ett par skridskor? Snöra på dig dem och ta dig ut på isen. Det finns kommunala isar i nästan varje ort i Sverige. Säkert, kul och träning på samma gång. Glöm inte hjälmen och varm choklad.

Promenad

Funkar för alla. Om inte ungarna vill följa med, så muta med varm choklad och kex. Eller att ni ska göra en snögubbe.

Baka

Sök upp ett enkelt recept på muffins, semlor eller kakor, som inte går att misslyckas med. Sätt på ungarna förkläden och sätt decilitermåttet i händerna på dem. Sen är det bara att sätta igång. Vill ni inte använda ugnen så varför inte ta och rulla chokladbollar. Ännu enklare.

Pimpla

Underbart att bara stå på isen i solen och vänta på fisken. Men det kräver att du har en isborr och ganska varma skor. Och fiskelina med krok. Har du inget av detta kan man alltid ta en promenad på sjön.

Några tusenlappar över?

Ta en dag eller två i backen. Finns småbackar och stora backar i många orter i Sverige och de har ofta uthyrning i närheten av backen. Räkna med att det kostar en del för en hel familj en dag. Ofta tjänar man på att hyra flera dagar i sträck. Eller så har du kanske redan bokat en resa? Hit reser de flesta svenskar som reser långt på sportlovet. 

Inte några tusenlappar över?

Åk pulka i backen utanför huset. Alltid kul för både vuxna och barn. Eller gå och mata fåglarna i parken med lite bröd som blivit över. Eller pyssla med barnen. Varför inte göra ett leksakshus av gamla mjölkkartonger?

Gillar du inte att frysa?

Åk till badhuset. Med eller utan ungar kan du ta en heldag på badhuset. Sitt en stund i bastun, ta en fika och simma några längder. Nästan som att åka på spa. Man kan också ha spa hemma, sätt ungarna i duschen och låt dem ha vattenkrig, eller tappa upp ett bad åt dem och sitt på toalocket och läs en amelia själv.

Gör något kulturellt

Måla keramik med barnen, gå på museum, på bio eller se en pjäs. Det är alltid kul att testa något nytt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!