Foto: FatCamera

Smartaste appen för tonårsföräldrar – låser mobilen tills du får svar

Plötsligt händer det! En pappa använder sin egen erfarenhet och utvecklar en mycket användbar app! ReplyASAP är appen som hjälper dig i den digitala kommunikationen med din tonåring.

Är du tonårsförälder så känner du igen dig. Envägskommunikationen sms-ledes.

Föräldra-sms: "Är du framme?"

Tystnad.

Föräldra-sms: "Kommer du hem nu, det är middag?"

Tystnad.

Föräldra-sms: "När kommer du hem?"

Tystnad.

Föräldra-sms: "Var är du?"

Tystnad.

Och så vidare.

Och ändå vet man att den där telefonen sitter som fastvuxen på tonåringens kropp. De kan glömma tid och rum, men mobilen glöms icke.

Det var just det här, frustrationen över att aldrig få svar på sms från sin 13-åriga son som drev Nick Herbert från London att utveckla appen ReplyASAP. Och det är precis vad det är, en app som kräver ett svar, eller åtminstone att ditt meddelande läses, omedelbart. Först när meddelandet är läst, går mottagarens telefon att använda igen.

Appen som är en meddelandefunktion fungerar som så att du skriver ditt meddelande i appen, som när det skickas iväg tar över skärmen hos mottagaren, inklusive ett irriterande larmljud. Larmet försvinner inte förrän mottagaren har läst meddelandet. Det är med andra ord omöjligt att ignorera meddelanden sända via ReplyASAP.

Dock kan du aldrig tvinga fram ett svar från mottagaren, men med hjälp av appen vet du i alla fall att ditt meddelande blir läst. Och använder du appen sparsamt, så kanske din tonåring till och med svarar då hen inser att det just nu är extra viktigt att få ett svar.

ReplyASAP finns tillgänglig och gratis på Google play.

LÄS OCKSÅ: 36 regler alla tonåringar tycks leva efter (är du tonårsförälder så vet du)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!