Lucas, 7, fick könsord skrivna i skolboken – nu ryter hans mamma ifrån

Det var den 22 april som Emma Klasson från Kinna valde att lägga upp en bild på sin sjuårige son Lucas och berätta om vilket helvete han går igenom dagligen på skolan han går på, något som Expressen var först med att uppmärksamma. Emma berättar hur barn klottrat i hans skrivbok, slagit honom och hur han blivit retad för att han haft en rosa tröja på sig i skolan. I inlägget som blivit delat över 1000 gånger berättar Emma: ”Jag skriver inte detta för att ni ska gråta för Lucas skull utan för att ni alla ska tänka på hur ni uppfostrar era barn. Olika är bra!”

Till amelia berättar Emma att det gjorde väldigt ont i henne när hon fick veta vad hennes son fått gå igenom i skolan.

– Att öppna boken och få se vad som skrivits och ritats var som ett slag i magen. Att orden ”ditt jävla cp” och ”efterbliven” stod där i min sons bok, att någon annan kallat honom dessa saker. Nej, det går inte att beskriva på något annat sätt än ett slag i magen.

Emma och sonen Lucas. Foto: Privat

Lucas, som går i första klass, tycker det är väldigt roligt att lära sig saker och beskrivs av sin mamma som både klok och omtänksam, dock har han haft problem med sin mage under en längre tid och därför inte orkat gå till skolan på grund av det. Hon berättar att han även blivit mobbad för att han haft en rosa tröja på sig i skolan och att han även blivit slagen i magen av skolkompisarna. Nu vill inte Lucas gå till skolan längre. Han är rädd, ledsen och arg.

– Han hatar skolan och har inget förtroende för sina fröknar tyvärr, berättar Emma.

Läs mer:Slappa, sola, bada eller full fart - så får du bästa semestern

Lucas vägrar gå till skolan

Hon berättar att hon tagit upp det hela med skolans rektor men säger att de hävdat att det inte sett eller vet någonting om hur klasskamraterna har behandlat hennes son.

– Mötet med lärare och rektor kändes mer som ett ”kasta skit på varann”-möte. De hävdar att de inte sett vad som sker och inte vet någonting. Försöker liksom skjuta bort sitt ansvar.Det har dock kallats in ett så kallat trygghetsråd och Lucas ska få prata med en kurator, säger Emma och fortsätter:

– Eftersom Lucas vägrar gå till skolan för att han är så otroligt rädd så får någon från familjen vara med honom hela den här veckan. Inte ens då känner han sig helt trygg utan springer vid sidan av oss hela tiden.

Orden och teckningarna i Lucas skrivbok. Foto: Privat

Läs mer:Så blir dusundare – med EN enda förändring

Efter att Emmas inlägg blev viralt och fick spridning på Facebook är det många som har hört av sig till henne för att stötta Lucas. Något som hjälpt honom i allt det jobbiga.

– Han är väldigt tacksam! Han har fått läsa en del kommentarer och blir lika glad varje gång. En liten pojke skickade genom sin mammas Facebook ett brev till Lucas och det gjorde honom otroligt glad. En kvinna skickade ett paket med amerikanskt godis och annat gott, och föreningen Bikers mot mobbing har erbjudit sig att köra Lucas på motorcykel till och från skolan, säger Emma och berättar även att andra föräldrar har hört av sig och sagt att de vill ställa upp som rastvakter och att deras barn gärna vill leka med Lucas.

Lucas vill inte gå till skolan längre. Foto: Privat

Även om kommentarerna till mestadels är positiva så finns det också de som tycker att Emma får skylla sig själv som låter sonen gå klädd i rosa färg och blommigt mönster.

– Men 99 procent skriver hur otroligt hemskt det är, fruktansvärt att det kryper ner så i åldrarna med mobbing. Att lärarna och rektorn måste agera direkt och många skickar länkar på olika lagar och förordningar jag kan hänvisa rektorn till. De menar att jag bör polisanmäla och anmäla till andra instanser. Så överlag tycker de att det är positivt att jag tar upp ämnet, även om det är hemskt.

Läs Emmas inlägg i sin helhet här under

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 23 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Bruce Springsteens hyllning till Prince – gör succé med "Purple Rain"

James Corden gör succé IGEN – med världens roligaste intervju

Hennes make dog för två år sedan – men hon får fortfarande blommor när hon fyller år

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!