Bröllopsfrågan: Måste man betala tärnornas klänningar?

Att betala eller inte betala för sina tärnors klänningar, det är den stora frågan som många blivande brudar ställer sig. Bröllopskoordinatorn Johanna Kajson ger sin syn på saken.

Frågan: Ska jag betala tärnornas kläder?

Jag vill att mina tärnor ska klä sig snyggt och matchande, men de måste inte ha exakt likadana klänningar. Är det ändå jag som borde betala dem? /”Grupptryck”

Johannas svar: Det är en fin gest

Johanna Kajson, bröllopskoordinator. Foto: Anna Roström

Det här beror på er ekonomi och på era förutsättningar och ­förväntningar.

Generellt kan man säga att bruden brukar stå för klänningens kostnad om hon vill vara med och bestämma vad tärnorna ska ha på sig.

Om det handlar om att du vill att de ska bära en viss färg, exempelvis mörkblått eller puderrosa, men att de sedan får välja klänning själva – om den ska vara lång eller kort, vilket material den ska vara i, med mera – utefter vad de trivs bäst i, så kan du om din ekonomi är ansträngd låta dem stå för kostnaden själva.

Men det är en fin gest att ta den kostnaden, och det finns ett sådant utbud av prisvärda klänningar i kedjorna idag att det ändå är mitt tips att du gör det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!