9 känslostadier alla med bröllopspanik går igenom (det löser sig, vi lovar!)

Ska du gifta dig? Här är 9 stadier alla med bröllopspanik går igenom. Skönt att du inte är ensam!

1. Dilemmat med inbjudningarna

HUR kan det vara möjligt att man MÅSTE bjuda sin kusins pojkvän som man aldrig träffat (man har för fasen bara träffat sin kusin två gånger i livet, senast för åtta år sedan) men INTE två av sina kompisar som man faktiskt hänger med. För att inte tala om att ni ska bjuda partnerns barndomskompis flickvän? Hur orimligt kan livet bli?

2. Släkt-dåligasamvetet

Och det här med att obehöriga lägger sig i det, och säger ”X blir nog VÄLDIGT ledsen om hen inte får komma.” Okej?

3. Efternamnsproblematiken

Hur kan det inte finnas en lag mot att den i relationen som heter Andersson prompt proxar på att få fortsätta heta det? Du själv heter Jonsson så du claimar liksom inte att få fortsätta heta det, men detta är ju tillfället i livet då man KAN hitta på ett nytt, som Gryningsdotter, Daggstråle, Gyllenhorn, Månstjärna eller något.

4 . Klänningsångesten

Glädjen när man hittar sin brudklänning. "SÅ PERFEKT! Det måste vara få förunnat att hitta den direkt!" tänker du.

Tills du provar en till, som är exakt lika fin men på ett helt annat sätt. Ursäkta men HUR ska man veta på vilket sätt man vill vara fin?

Och vänta här nu. HUR dyr kan en klänning vara? Hur ska man komma undan med detta? Äta gröt? Extrajobba på fritiden? Tigga?

Jaja, det löser sig, klänningen ÄR ju faktiskt det viktigaste.

5. Presentkraven

Face it, man vill ju jättegärna ha presenter från Svenskt Tenn. Men hur girigt är det inte att göra en lista och lägga där, så att alla gäster kan köpa de saker som inte är avprickade? Man vill ju inte supergärna att gästerna ska gå runt och snacka skit om en på ens bröllop?

Men man kan ju dock ABSOLUT inte skriva ingenting. Det är liksom som att bädda för att få jättefula vaser och andra obskyra saker?

6. Ångringen

När allt bara blir alldeles för mycket och följden blir att du ångrar allting och vill ställa in skiten! Och du tänker tankar som "Varför ska jag leva med EN person när det finns så otroligt många fina andra?". JA, ångringen drabbar de allra flesta, oavsett hur "rätt" det kändes under själva frieriet när man inte behövde ta hänsyn till alla punkter på denna lista.

7. Vändningen

Ja alltså den där ångringen är ju så klart inte bestående (i de allra flesta fall åtminstone). Plötsligt översköljs du av den där enorma kärleken som du trodde var borta för alltid, för bara tjugo minuter sedan. Eller tre.

Meddelande till partner:

Det är dock INTE okej att kalla någon pms:ig och överdramatisk. Bridezilla möjligtvis.

8. Bröllopsbilderna

Alla minns nog ångesten inför skolfotograferingen. Hur troligt var det inte att man skulle drabbas av missprydande finnar just denna dag? (eftersom man alltid hade missprydande finnar). Och om det inte skulle komma finnas på vanligt naturligt sätt skulle de ju garanterat komma på grund av stressen av att vara rädd för just finnar? Ungefär på samma sätt funkar hjärnan och hormonerna inför själva bröllopsfotograferingen. Och de där bilderna ska man ju sedan ha i tvåhundra år om man räknar in att barnbarnbarnbarnen kommer ha dem på väggen. Vilken location ska man ens ha? Och fotomin? Så maxad snyggstress.

9. Bröllopsnattförväntningar

Vi måste prata om nödvändigheten i att Det här med att ligga på bröllopsnatten. GÖR folk det? Vilka galningar gör det? Är det okej att ABSOLUT inte vilja det? How about käka chips och chilla när allt äntligen är över?

Vill du se mer sånt här? Gör som 23 000 andra ochgilla amelia på Facebook!

Steffo tappar allt i ”Nyhetsmorgon” – bryter ihop när barnen börjar prutta

David Beckhams roliga kalsongreklam (vi skrattar så vi gråter!)

Här försöker Christine Meltzer uttala "Kanye West": "Kanyo? Kano?"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!