Foto: Getty Images/Hemera

"Barnen vantrivs med pappans nya familj"

Signaturen "Musslan i Norrland" oroar sig över sina barn som inte vill spendera tid med pappans nya familj. Barnen som har mått dåligt i över ett år verkar inte ge några tecken på att situationen är på väg att förbättras.

En skilsmässa kan ta hårt på barnen. Extra jobbigt kan det bli om någon av föräldrarna träffar en ny partner som har barn från en tidigare relation. Signaturen "Musslan i Norrland" är rädd för att hennes barn kan ta skada av den nya familjesituationen. "Jag har föreslagit att våra barn kan vara hos mig på helgerna  så att de  kan träffas utan att det blir konflikter. De kan också ändra i sina  scheman så att de kan ses med bara den enas barn men de vill ha sin  "barnfria" tid. Min ex-man vägrar att gå med på något av detta." 

Signaturen "Klara" tror inte att det finns mycket att göra åt situationen och att det bara är att gilla läget: "Tyvärr kan du nog inte göra något åt det här. Jag skulle nog stöttat mina barn  och försökt peppa dem att gilla situationen, samtidigt som jag skulle  visat att jag förstår dem." 

Medan signaturen "Karin" tycker att det bästa vore om barnen pratade med sin pappa. "Be dina barn prata med sin pappa om vad de känner. Det är ju bara han som kan lösa problemet, inte du."

Hur tycker du att man ska resonera i en sådan här situation? Gör din röst hörd i Damrummet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!