Ann Söderlund: "En läckande tutte behöver också en kasse"

amelias krönikör Ann Söderlund minns småbarnstiden då hon mest kände sig som en mjölko i osexiga underkläder i noppig design och med står gråa fläckar av intorkad mjölk. Det handlar om att bli sedd. Även om man bara är en ko.

Jag är bjuden på en liten underklädes-modevisning. Glammoms modeller är helt i min smak. Vanliga kroppar med mjuka magar istället för inåtvikta skelettburkar. Under fina behåar i spets guppar riktiga tuttar och på ett bord bredvid är det uppdukat med rosa cupcakes och snittar med ickekaloriräknande fyllning. Heroin chic och mörka ringar under ögonen känns befriande långt borta. Fast det som känns riktigt going on är det som tjejerna med tyllkjolarna har på sig. Sexigt, fint och skönt mode för gravida och ammande kvinns. 

Minns med kärlekens blå hinna av nostalgi hur jag själv satt och ammade i en rasande ful amningsbehå med noppig design och stora gråa fläckar av intorkad mjölk. Den var inte ens nyinköpt utan ett arv efter Christina. Dom eviga amningsinläggen var i bomull som de inte ens hade brytt sig om att blek vita. Gravidtrosorna får jag punkfrisyr bara av att tänka på. 

 

Kanske är finare och sexigare underkläder för gravida och ammande det sista tabut som överskrids för att vi kvinnor ska känna oss som kossor när vi har en bebis. Kanske hade det varit skönt att ha en sista fulbastion, det är så jag tänker. 

Men sen när jag går hem med min goodiebag och provar Victoria-behån och träningstoppen så blir jag så jäkla glad. Det handlar inte om att någon läckande-bröst-objektifiering, det handlar inte om att fina underkläder eller bra träningskläder är ett desperat rop efter en påsättning eller nya fastare lår en vecka efter förlossningen (det får Victoria Beckham ansvara för). Det det faktiskt handlar om är att bli sedd och få känna sig fin. Även fast man bara är en ko.

 

I helgen går jag på dinosauriepyssel med Dante och hans kompisar på lördagen. På söndag käkar vi brunch med Katrin och Bingo och kollar in deras nya böcker. Trevlig helg alla underbara och vackra tjejer!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!