Josephine Bornebusch är aktuell med den nya pjäsen Treater - som är tre föreställningar i en. Samtidigt börjar inspelningar av en ny säsong av Solsidan. 

Efter sexton år som skådis har Josephine Bornebusch en gedigen meritlista: tv-program som Rederiet, Playa del Sol, Fredag hela veckan, Parlamentet och storsuccén Solsidan. För att inte tala om långfilmer som Hundtricket, Järngänget och Vingar av glas. Förra året pendlade hon mellan London och Stockholm för att spela en biroll i Små citroner gula (premiär i höst) och huvudrollen i filmen Sanningen.
Just nu pågår repetitionerna för Treater – tre förställningar i en: Trädgården, Vardagsrummet och Matsalen.
– Det är en tragikomisk historia som handlar om en familjehelg som inte blir så mysig som man trott. Historien lever runt i de olika rummen, och när man ser Matsalen får man bara perspektiv därifrån. Det går alltså bra att bara gå på en av föreställningarna, men om man ser alla tre får man helheten.

Men det har inte varit raka spåret till toppjobben för Josephine.
– Herregud vad jag har fått nej genom åren. Det är en på tusen man får ja. Nej på nej … men nu har jag vant mig. Det blir snarare ”va, fick jag rollen?”. En av tre långfilmer jag spelade in förra året blev jag handplockad för. I den här branschen måste du kunna ta ett nej. Jag har gett upp många gånger och tänkt att ”nu vill de inte ha mig, när ska jag inse det?”, men då gäller det att ha människor omkring sig som tror på en och stöttar!

 

Läs hela intervjun med Josephine Bornebusch i amelia nummer 6.

Där berättar hon om hur hon är ett riktigt omstartsproffs
och om sina Hollywooddrömmar.


Läs också Josephine Bornebuschs blogg!

Sofie Sarenbrant bloggar om sin”panikintervju”
med Josephine Bornebusch!

NUVARANDE Josephine Bornebusch aktuell både i Treater och Solsidan
NÄSTA Så lockar du nya läsare