Vinterns stora snackis bland tv-programmen är Netflix-serien "You". Här är sju saker du behöver veta om serien alla pratar om.

Varning: Texten kan innehålla spoilers för den som inte sett hela serien. 

”You” handlar om den ”vanliga” killen Joe Goldberg, som arbetar i en bokaffär i New York och en dag kommer den vackra Beck in. Tjejen som direkt fångar hans intresse och hjärta. Därefter gör serien en obehaglig tvist, då Joe direkt börjar luska fram allt han kan hitta om Beck, börjar smyga utanför hennes lägenhet och kartlägga hela hennes liv.

Frågan är hur långt han är villig att gå för att göra Beck till sin kärlek?

Här är sju saker du måste veta om den psykologiska thriller-serien ”You”:

 1. Serien är baserad på boken ”You” från 2004, skriven av Caroline Kepnes.
 2. ”You” beskrivs som både beroendeframkallade och väldigt läskig.
 3. Det kommer en säsong två. Skådespelaren Penn Badgley (mest känd från tv-serien Gossip Girl där han spelade Dan Humphrey) har bekräftat att han kommer fortsätta sin roll som den obehaglige Joe.
 4. Stalkern Joe är manipulativ, farlig och inkräktande, och tv-serien väcker intressanta diskussioner om vad som är ”vanlig” nyfikenhet för en ny partner och när det blir ett farligt och kriminellt beteende.
  You Netflix-serie

  Foto: Netflix

 5. Tittaren får ta del av allt som händer utifrån Joes perspektiv, och får en chans att förstå hur han tänker och agerar som han gör. Med det sagt, så är han en galen psykopat.
 6. Trots att karaktären Joe visar upp flera läskiga sidor och beteenden fylls sociala medier ändå av unga tjejer som skriver att de tycker om karaktären och är kära i honom. Något som Penn Bladgley själv har ifrågasatt. Det känns inte så 2019 att romantisera stalkning som ett sätt att uppvakta någon på.
 7. I säsong två kommer karaktärerna flytta från New York till Los Angeles.

NUVARANDE 7 saker du måste veta om Netflix-serien ”You” – som alla kollar på
NÄSTA Därför går jag igång på min fetisch – två kvinnor berättar