Vi har hängt med Maria Montazami!

amelia.se får lite Hollywoodglans ett tag framöver! Maria Montazami börjar blogga hos oss i dag, och dessutom har vi hälsat på henne i LA. Läs hela hemma-hos-reportaget och börja följ hennes blogg!

amelia.se hemma hos Maria Montazami

Pudeln Bella vill ha uppmärksamhet. Hon gläfser och puttar på oss när vi pratar. Hushållerskan Erica får instruktioner inför dagen. Döttrarna går in och ut och Maria ger dem stiltips och påminner om att det faktiskt inte är sommar än. 

 – Nej, det fattas nåt. Du behöver ett snyggt bälte till den där outfiten, du kan låna mitt Gucci. Det hänger däruppe.

 Fyrabarnsmamman Maria Montazami har blivit tittarnas favorit i båda säsongerna av succé-serien "Svenska Hollywoodfruar". Vi fick en heldag med den blonda kvinnan med den välbekant släpiga rösten i hennes hem i södra Los Angeles. Det känns som att komma in i ett museum eller en filmstudio. Allt är perfekt. Vi sitter framför det gigantiska familjefotot och brasan sprakar. Ute skiner solen.

 

Varför tror du att du har blivit så populär?

 – Det är nog för att jag är cool och nere på jorden. De andra tjejerna är så högljudda och skrattar hela tiden. Jag känner mig lite udda i deras sällskap. Och så är jag så klantig och korkad, fast på ett bra och naturligt sätt. Det ni ser i tv-programmet är jag rätt igenom. 

 

Hur har livet förändrats efter progammet?

 – Här märker vi inte så mycket av uppmärksamheten, förutom att mina barn får 50 nya förfrågningar på Facebook varje dag. Men min mamma rapporterar allt som står i svensk press. Jag hinner inte läsa allt! Alla är så jäkla snälla när vi är i Sverige, och det är svårt att säga nej när folk kommer fram. 

 

Vad händer nu i ditt liv, blir det någon egen show och vad skulle den handla om i så fall?

 – Jag skulle gärna ha en egen show, men jag vet inte om vad. Den skulle nog bli jättebra i alla fall! Vi får se… Men nu är trädgården mitt nästa projekt. Förutom att jag ska medverka i svenska tv-programmet "Doobidoo" i sommar.

 Jasså, du gillar att sjunga också?

 – Va?! Sluta! Ska jag sjunga?

En vanlig fredag hos familjen Montazami:

07.30 Maria ställer fram frukosten i köket efter max 15 minuters fix med hår och makeup. Familjen springer runt i huset och frukosten äts i farten medan morgonbestyren uträttas. I bästa fall hinner Maria sitta ner med sina döttrar Sara och Hanna och dricka kaffe och prata om dagen.

 – Annars har vi inte tid att fika ihop, vi gör saker ihop istället.

De två yngsta barnen Nicholas och Emma tar bussen till skolan, de äldsta två har varsin bil.

08.00 Alla barn har åkt och hushållerskan Erica kommer, vilket hon gör två gånger i veckan. Maria tvättar, handlar och lagar mat själv. Men Erica städar, stryker och organiserar bland inredningsprylarna i garaget som Maria använder i sin homestyling. 

 – Jag lagar väldigt god mat, men har inte så mycket tid. Vi brukar köpa hem sushi och annan hämtmat. Barnen behöver i alla fall aldrig lägga sig hungriga.

 09.00 Det är Maria som sköter familjens ekonomi och betalar alla räkningar. Hon sitter en stund framför datorn.

 10.00 Två gånger i veckan försöker hon träna. Då blir det klasser i step up och styrketräning. 

 – Det är roligare att träna i grupp med kompisar, jag behöver ingen personlig tränare som många andra här i LA.

 12.00 Ibland glöms lunchen bort i allt som ska fixas, men varje fredagslunch är i alla fall spikad med grannen och väninnan Pamela.

 – Vi äter alltid sushi och skvallrar lite. Hon är en rolig kompis. Jag glömmer aldrig vilken äcklig ångest jag hade när jag trodde att hon hört mitt skitsnack bakom hennes rygg. (Red. anm. Scenen filmades i första säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar”.)

13.00. Vi packar den stora, vita Mercedesen och drar iväg till köpcentret Salcros Plaza. Dottern Hanna kom hem tidigt från skolan i dag och följer med oss. Flera ärenden ska fixas. Först ut är skräddaren som ska få ändra om ett par gamla jeans.

 – Jag tänkte göra om de här gamla modellerna till jeansshorts eller capris. Vad tror du Hanna? 

 – Nej, de är fula. 

 – Ok. Då struntar vi i det.

Vi går ut.

13.30 Jean-Jaques Mamie tar emot Maria i sin juvelerarbutik. Han har sålt en penna för 400 dollar till henne men nu är den trasig. 

 – Jag kan ju inte ha en ful, billig penna till en så här snygg kalender från Tiffany's. Den här har en äkta pärla och passar jättebra till. Men det har tydligen kommit skit inuti så den inte går att skriva med.

Jean-Jaques flirtar lite, fixar pennan och dessutom får hon ett nytt exklusivt Cartier-fodral tillbaka. 

 När vi kommer ut går vi en sväng förbi Marias favoritglasställe, Yoghurtland. Hon låter hela sällskapet välja fritt och bjuder sedan laget runt.

– Perfekt glass när man vill gå ned i vikt! Inte så onyttigt som vanlig glass.

14.00. En lyx Maria unnar sig är manikyr och pedikyr en gång i veckan. Här på Posh Nails är hon stamkund och tas om hand direkt hon kommer in.

 – Oftast blir det svart lack på tårna och fransk manikyr på händerna. Jag tycker det är viktigt att ha snygga naglar och det är superskönt när de fixar med nagelbanden. Det här borde alla göra!

15.00 På väg hem stannar vi till vid fru Montazamis älsklingsbutik Generations home & garden. Även här tas hon emot väldigt kärvänligt.

 – Jag älskar att gå in hit! Alla känner mig och hjälper mig att slå in. Men det är klart. De vet ju att jag spenderar väldigt mycket pengar på inredning, så det är klart att de smörar. 

 Hon dras direkt till de mörka färgerna och de lite mer pampiga detaljerna. 

 – Oh my God! A tassel! Titta vad fin den är!

Förutom ett par brickor och ett tallrikställ så köps den 89:e gardintofsen in till hemmet. Tre påsar packas in i bilen.

– Jag tycker egentligen inte om att göra av med Kamrans pengar....

Foto: thomas engström

16.00 I dag blir det inte middag hemma, Maria och maken Kamran ska ta med sig Emma och Nicholas på en bankett för Emmas cheerleadingteam. Maria springer upp och scannar snabbt igenom sin walk-in-closet. 

 – Kolla in min nya Luis Vuitton-väska. Visst är den fin?! Jag har inte berättat för Kamran än att jag har köpt den…

Foto: thomas engström

21.00 Familjen är hemma igen och Nicholas är den enda som fortfarande nattas av mamma. 

 – Jag brukar bara gå in och stänga av tv:n och säga god natt. Ingen bokläsning eller så…

 Den enda som inte är hemma är äldsta dottern Sara, hon är på fest i kväll och ska sova borta.

 – Både jag och Kamran har hållit hårt på att de inte ska sova borta hur som helst, man vet aldrig vad som kan hända. Vi är lika på det sättet. Men nu är hon ju vuxen...

Där nere väntar Kamran, ett glas vin och en skål ostbågar. 

 – Jag äter alltid ostbågar när jag är stressad eller nervös.

Lamporna släcks på övervåningen och Maria går ned... Kanske blir det ett avsnitt av favoritserien Desperate Housewives...

Till Maria Montazamis blogg - amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!