Sveriges snyggaste svägerskor - Jessica och Pernilla Wahlgren

Pernilla och Jessica berättar hur de jobbar ihop, festar ihop och delar garderob. Och dessutom visar de varsin snygg outfit till vinterns fester.

Utdrag ur amelia nr 24, sid 46-56:

– Det är ju inte säkert att man gillar att hänga med lillebrorsans tjej, men Jessica är inte bara min svägerska, utan också en god vän, säger Pernilla Wahlgren när vi träffas över en lunch på Yoga Yama i Stockholm. Jessica kommer från ett sminkjobb och Pernilla från repetitioner av musikalen ”The Producers”.

Pernilla och Jessica träffades första gången 2001 när Pernilla, pappa Hans och lillebror Linus alla spelade på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

– Mitt första intryck av Jessica var hennes skor som stod i hallen. ”Snygga stövlar, schysst klack, bra smak”, säger Pernilla.

– Pernilla är lätt att tycka om. Hon är rolig och spontan, men ena sekunden skrattar man ihjäl sig åt henne och i nästa mening gör hon bort en, vilket jag lärde mig snabbt. Redan första gången vi träffades sa hon något som fick mig att tappa hakan. Men det var så grovt, så det kan jag inte berätta här.

– Jaha, var det när jag frågade om ni hade gjort DET än? undrar Pernilla.

Sedan den sommaren har de fortsatt att umgås. Familjen Wahlgren bor visserligen i olika delar av Stockholm, men ses ofta för spontana vardagsmiddagar eller ute i skärgården hos Hans och Christina.

– På somrarna nästan flyttar vi ut dit. Badar, åker båt och busar med barnen, berättar Pernilla.

Pernilla och Jessica säger sig ha så roligt för att de delar samma sarkastiska humor.

– Vi sitter ofta och fabulerar och sjukar oss – och har hamnat i klistret några gånger för att folk som ”tjuvlyssnar” inte fattar att vi driver med allt och alla, säger Pernilla och ler.

De två svägerskorna jobbar också ihop. Jessica är makeup-artist och Pernillas absoluta favorit. De gör tidningsjobb ihop, teaterjobb och åker på turnéer.

– Jag insåg ganska snart att det var smart att jobba med Pernilla. Annars när man är ute på jobb får man bo i vanliga enkelrum. Med Pernilla får jag bo i svit. Hennes svit, men ändå... Och så har jag en extramamma som sätter tandkräm på borsten, säger Jessica.Snart får ni en ny svägerska, Laila Bagge som ska gifta sig med Niclas Wahlgren. Vad tycker ni om henne? 

– Vi läääängtar efter Laaaaaila, sjunger Pernilla. Nej, men hon verkar jättegullig.

– Jag sminkade henne faktiskt innan de blev tillsammans. Hon har skön humor och skinn på näsan, säger Jessica, som tycker det är synd att det blir stort familjebröllop just när hon är gravid – och genast kommer diskussionen in på party!

När har ni som roligast? 

– När vi är fulla, skrattar Jessica.

Och när är ni det?

– Jessica ringer mig jämt och vill gå ut, men jag har ju andra, riktiga kompisar som jag hellre festar med, skämtar Pernilla och berättar om ett roligt minne:

– Vi firade min 40-årsdag på restaurang Josefina. Vi var ”brak och kaneler” när vi sent på natten hamnade på Laroy. Efteråt stod det i tidningen att ”Pernilla Wahlgren hjälpte till med att höja medelåldern på Laroy”.

– Eller som när vi var på Sturecompagniet och tänkte att vi skulle vara lite crazy och började dansa på varsitt bord. Plötsligt kom personalen och skrek ”Gå ner därifrån!”, säger Pernilla.

– Men oftast går vi ut med lite trevligt folk, käkar middag och dricker massor av vin – och efter det fortsätter vi två hemma hos Pernilla. Sedan vi fick Linn brukar jag sova över på Lidingö för att få lite sovmorgon, förklarar Jessica.

Och i Pernillas villa finns värsta, största walk in -closet:­en. En flickdröm som har gått i uppfyllelse. ”Den är lika stor som Theos rum, om inte större”, med Gucci-tapet, rosa golv och en turkos pall i mitten.

– De flesta tjejer som kommer hem till mig blir alldeles ”Iiiiiiiii!” när de ser garderoben. Till och med Carola tappade hakan sist hon var hemma hos mig.

Innehållet i denna garderob (som är proppfull) delar Pernilla och Jessica flitigt, eftersom de har samma storlek.

–Ja, det är ett jädra springande, skämtar Pernilla.

– Vi delar kläder, eller, jag lånar ofta av Pernilla och blir överlycklig om jag någon gång kan bidra med något till hennes outfit. Sedan jag träffade Linus har jag blivit jättesnål och spenderar sällan pengar på festkläder, för Pernilla har ju alltid något fantastiskt.

I amelia nr 24 (i butik nu) prövar de säsongens finaste partyklänningar. Läs artikeln i sin helhet där!

Pernilla har klänning, 299 kr, och läderjacka modell 80-tal, 1?499 kr, båda H&M. Silvertajts, asos.com, 200 kr. Skor, Bianco, 600 kr. Vacker silverring med sten, Dharma bum, 900 kr.

Jessica i klänning med fickor, Rut m fl, 399 kr. Läderskärp med rosett, Lindex, 99 kr. Silverhalsband, 149 kr, H&M.

Se hela festmodet i amelia nr 24 -09.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!