Känner du dig lite blek och grå? Inga problem – fuska fram en vacker, gyllene hy, bronsig hy och glittrande ögon. Så här lätt fixar du en lyxigaste somrig look!

Steg 1: Fixa en bas full av lyster

För att få en likadan basmakeup som på bilderna blandar du några droppar ­flytande highlighter med flytande ­foundation. Applicera tunt i hela ­ansiktet för lätt täckning och massor av lyster. Lägg lite concealer under ögonen och vid behov på andra ställen.

bas-lyster-make-up-smink

Avsluta genom att svepa ett skimrande solpuder över kindbenen. Vi använde detta med guldpigment: Chocolate gold bronzer, Too faced.


Steg 2: Ögonen – för en bronsig eller gyllene blick

Här hittar du två sätt att framhäva ögonen, antingen bronziga färger eller guldiga färger. Avsluta skuggningen med att framhäva fransarna med en mascara (vi tipsar om denna från No 7), och borsta och fyll i brynen med en ­bra brynskugga.

Bronsig ögonskugga

sommar-make-up-sminkning

Foto: Carlos Norlén

Örhängen, Ia Bon, 500 kr. Bikinitopp, Scampi, stl S–L, 895 kr.

Markera ögonen med ­mjuka, bronsiga nyanser. Sätt en dutt ljus, skrimrig skugga i inre ögonvrån för extra ­fräschör. I denna bild ovan har vi använt en palett med nyanser av brunt och brons: Need it nude palette, Elf

Guldig ögonskugga

guldig-skugga-sommar-make-up

Foto: Carlos Norlén

Örhängen, Pipol’s bazaar, 299 kr. Halsband, MQ, 149 kr. Guldig baddräkt, H&M, stl 32–48, 149 kr.

Markera yttre delen av ögonlocket lätt med en brunbronsig skugga. Det allra bästa, och mest ekonomiska, är att skaffa en palett med flera bra ögonskuggor som du kan använda till olika sminkningar i flera år framåt.

Lägg en ljus, skimrande skugga invid näsbenet. Applicera en guldig skugga på mitten av ögonlocket, som tonas ut och ihop med de andra.

Tips på bra skuggpaletter och guldskugga:


Steg 3: Fixa snyggaste läpparna
lappar

Kombinera en lyxigt skimrande ögon-­makeup med färgglada, och samtidigt ­sofistikerat snygga, läppar. I sommar ­älskar vi alla nyanser av orange.

Se till att läpparna är lena och fria från fnas. Skrubba dem lätt med en frottéhandduk och smörj in med läppbalsam om det behövs.

Måla läpparna med ett läppstift eller pigmentrikt läppglans. Skippa med fördel läppennan för en naturlig finish – det ­behöver inte se perfekt ut. För extra wow-effekt, blanda läppstiftet med en guldig, lös ögonskugga.

Här är två läppstift vi älskar:


Steg 5: Förstärk brännan

Förstärk din somriga lyxlook med solpuder – och inte bara på kinderna. Borsta ut pudret där solen brukar ge färg – i pannan, på näsryggen och en dutt på hakan. Det fungerar även utmärkt att ge hals, urringning och armar några svep med borsten.

Vi använde detta: Bronzing sculpting powder i Dansia dansia,
Indy beauty.

Låt hela kroppen skimra med guldskimrande och mjukgörande olja för kroppen, Huile prodiguese or, Nuxe.


Steg 6: Lacka läckra naglar

Matcha dina guldglänsande ögonlock med naglar i samma guldiga nyans.

nagellack-make-up-sommar-2

Foto: Carlos Norlén

Solglasögon, Lindex, 80 kr. Örhängen, CbyC jewelry, 1 499 kr. Gul bikinitopp, Åhléns, stl S–L, 149 kr.

Fixa festnaglarna snabbt: Fila naglarna till önskad form och längd. För tillbaka nagelbanden och snygga till nagelytan så den är fri från nagelbandsrester. Grunda med ett lager baslack. Applicera två lager av ett guld­skimrande nagellack. Sist men inte minst – svep ett lager topplack över varje nagel.

Av: Karin Nordin
Foto: Carlos Norlén
Styling: Lina Johansson
Hår och makeup: Filippa Smedhagen/Fuc-studios
Modell: Emma S/Nouveau models

Vi reste till Gambia med Ving.se och bodde på Sunprime tamala beach.