Foto: Getty Images/iStockphoto

Sell your darlings!

Rensa dina köksskåp och garderober – det finns pengar i dina gamla prylar. Och så blir det mer plats för höstfynden.

Carola Lindström är ett Traderaproffs. Efter många års användande av sajten vet hon var som går hem och inte. Här ger hon tips och trix för att lyckas med försäljning och köp. Hösten är en perfekt tid att syssla med återvinning, plus att det bra för plånboken.

Tre varor med hög fyndfaktor! 

1. Barnkläder. Bebisar nöter inte ut sina kläder, de växer ur dem. Därför kan man fynda bebiskläder och barnkläder som ser helt nya ut, men till bråkdelen av nypriset.

2. Kurslitteratur. För den som pluggar kan Tradera vara en bra sajt för att hitta billiga kursböcker.

3. Samlarsaker. Om man samlar på något eller håller på med en hobby så är Tradera en guldgruva. Här finns allt ifrån dockhusmöbler, radiostyrda bilar, mynt och gamla LP-skivor.

Lättsålt!

1. Ljudböcker. Böcker på cd är populära och ger ofta bra betalt. En fördel med ljudböcker är att frakten inte är lika dyr som för vanliga böcker.

2. Barnkläder
. Har man köpt märkeskläder till sina barn så kan man få ut en bra slant när man säljer dem vidare.

3. Shabby Chic.
Vintage, retro, lantlig och shabby chic måste tillhöra de mest välanvända sökorden på Tradera för tillfället.

Foto: Copyright (c) Johner Bildbyra AB

Fyra knep för bättre försäljning:

1. Sätt rätt pris

Det är viktigt att sätta rätt utropspris, framförallt om du säljer sådana varor som många andra också säljer. Titta runt bland andra auktioner och se vilket utropspris andra säljare har satt. Tänk på att ett lågt utropspris ofta ger många bud och populära produkter hamnar nämligen högt upp i söklistorna.

2. Håll inte fraktkostnaden hemlig

Skriv redan i auktionsbeskrivningen hur du kommer att skicka varorna och vad frakten kommer att kosta.

3. Lockande auktionsbeskrivning

Skriv en personlig och lockande auktionsbeskrivning där du tydligt berättar vad du säljer. Läs igenom beskrivningen innan du lägger upp auktionen. Beskriv noggrant storlek, färg, mått och allt annat som kan vara intressant. Missar du att skriva ut en detalj så kan du vara säker på att någon mejlar dig och frågar om just det du missat att skriva. Glöm inte att även berätta om eventuella fel eller skavanker på varan. Var ärlig, det vinner du på i längden.

4. Skaffa dig ett gott rykte

Många köpare väljer att bara köpa från säljare som har ett stort antal positiva omdömen. Ju fler positiva omdömen, desto mer seriös och trovärdig framträder du som säljare. Sköt därför dina auktioner på ett bra sätt så du får många positiva omdömen. Se också till att alltid själv lämna omdömen om dina köpare, eftersom det ökar sannolikheten att dina köpare lämnar omdömen om dig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!