Johanna Toftby: Så fixar du lockarna!

Trånar du efter ett långt Hollywood-svall med perfekta lockar? Bloggaren och frisören Johanna Toftby fortsätter ge sina bästa knep. Låt inte tjocka mössor hindra dig från att fixa lite med håret!

Hur du enklast fixar dina lockar!

God morgon vänner! NY vecka och vi startar med lite enkla frisyrtips!

Jag ska visa er hur ni gör med plattången för att få till snygga,rörliga lockar. Jag tycker det blir mycket busigare och "inte så perfekt" när man gör med en stylers (plattång) istället för en locktång. Så här kommer det några enkla steg.

1. Börja alltid med att dela upp håret och fäst med clips. Börja längst ner, arbeta uppåt. Ta en passé, spraya värmeskydd. 

Värmeskyddet är inte bara för att skydda håret utan ger också en längre hållbarhet för frisyren. Man "stänger ute fukten". 

2.Ta inte för tjocka passeér, sätt plattången diagonalt så nära hårbotten som möjligt.

3. Vrid sedan plattången ett helt varv. 

4. Dra sakta rakt ut, släpp.

Voila!

5. För att få en snygg form vid ansiktet, sätt plattången längre ut på passén. 

6.Dra sedan ett halvt varv från ansiktet så toppen blir lite böjd.

..och vips så har du en snygg form.

7. Låt håret svalna. Separera lockarna och "skaka" lite för att få lite bus och rörlighet. Var inte rädd för att röra i håret. 

8. Avsluta med att lyfta upp håret något, spraya- långt ifrån! Vanligaste felet är att man sprayar alldeles för nära. Det bli kladdigt, sockervadd.

Så där! Nu har du snygga, rörliga lockar. Snyggt när det inte är "perfekt" och alla lockar är separerade. Man kan också krama i lite serum eller spraya glansspray. 

Det finns ju en djungel med produkter på marknaden men mina favoriter är Joico och Osis. Båda har bra värmeskydd och spray för sista fixering. 

Lycka till! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!