Brun utan sol-kräm är genvägen till fräsch sommarhy om du inte vill pressa i solen. Det fungerar också bra som en förstärkning till solbrännan. Produkten har utvecklats genom åren, och nu går det att få

B

run utan sol-kräm är genvägen till fräsch sommarhy om du helst undviker solen, eller har problem med pigmentfläckar. Den fungerar också bra som en förstärkning till solbrännan. Produkten har utvecklats genom åren. Med rätt teknik får du ett jämnt och naturligt resultat.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – amelia testar brun utan sol (bus)

Jacqui Burchell är ansvarig inom produktutveckling och nyheter på märket St. Tropez.

Dutta fet kräm vid hårfästet och ögonbrynen

– Nyckeln till ett felfritt resultat är att i god tid förbereda huden. Ta bort oönskad hårväxt och skrubba huden len, säger hon.

– Detta ska göras 24 timmar innan du applicerar brun utan sol-produkten. Då har porerna hunnit stängas och du får en jämn grund. Om du har torra områden, se till att återfukta dem.

Hur gör jag med ansiktet?

– Det är ungefär samma procedur som för kroppen, det viktiga är att du använder produkter som är till för ansiktet. Peela försiktig med en ansiktspeeling och smörj in din brun utan sol på samma sätt som du gör med din ansiktskräm. Glöm inte områden kring hårfästen och öron.

Hur ofta tycker du att man behöver använda brun utan sol för att behålla färgen jämn och fin?

– Det beror på vilken hudtyp du har och vilken brun utan sol du använder.

Vad ska man göra om huden blivit gul?

– Våra produkter ger ett naturligt resulatet. Om din brun utan sol blivit mer gult än gyllene tycker jag att du ska testa en annan produkt.

Om det blir ojämnt vid hårfästet, vad ska jag göra?

– Testa att tvätta ansiktet lite extra. Att peela är också bra, men var noggrann med återfuktning.

Det finns så många olika brun utan sol-produkter. Vilken ska jag välja?

– Det beror helt på tycke och smak. Mousse är populär för att den är skön på huden, enkel att applicera och torkar snabbt. Krämer och oljor passar bra om du har torr hud eftersom de, förutom att de ger färg, även återfuktar. Sprejer funkar bra till större och svårnådda områden, som ryggen.

Vilka är de vanligaste felen?

– Att inte förbereda huden ordentligt. Jag rekommenderar alltid att peela kroppen och sedan lämna huden ren, utan någon fuktighetskräm. Men det beror såklart på vilka produkter du använder och hur din hud mår. Är du supertorr är det bättre om du smörjer in huden innan. Ett annat fel är att man smörjer för mycket på händer och fötter, där man ofta är torr. Torra partier drar till sig mer färg.

LÄS OCKSÅ: Brun utan sol-kräm – 4 enkla steg till ett fläckfritt resultat

Behövs solskydd ändå?

– Ja, alltid. Det är viktigt att du fortfarande bär solskydd eftersom brun utan sol inte skyddar din hud mot UVstrålar. När din brun utan solprodukt har torkat applicerar du solskyddet som vanligt.

Några andra bra proffstips?

– När du har applicerat din brun utan sol, torka av handleder och vrister med en mjuk handduk. Då undviker du skarpa kanter. Om du vill att färgen ska avta på ett jämnt sätt, peela  kroppen var tredje dag.

– Och om du har blont hår, dutta fet kräm längs hårfästet och kring ögonbrynen. Då undviker du missfärgningar.

Av: Hannah Bergroth och Nina Jakobson Foto: iStock


Följ med på weekendresa till Kroatien med amelia och Sabina Dufberg i september!

Res med amelia till Koratien

NUVARANDE Så får du bäst resultat med brun utan sol-kräm – slipp ränder och fläckar
NÄSTA Bäst i test – amelia testar highlighter