Perrelli plåtas för amelia

Vi slog två flugor i en smäll och fotade Charlotte Perrelli för både omslag och förebilds-jobb i amelia. Sommarfin och 60-talssnygg. Se förvandlingen här!

amelias Sofie Norrmén hade plockat fram många fina klänningar att välja bland... Den här ljuva 60-talsblåsan hittade hon på Beyond Retro.

Tre par läckra skor som passade när Charlotte skulle förvandlas till förebilden Monica Zetterlund...

...men först en somrig plåtning för omslaget...

Bakom Perellis alla snygga förvandlingar ligger stylisten och makeup-artisten Mattias Stafsing.   Charlotte och Mattias är nära vänner och träffades  1998, när Mattias jobbade för produktionsbolaget MTV och Charlotte  medverkade i tv-såpan "Vita lögner".

 Han gjorde omslaget till hennes första skiva med Wizex, och sen dess  har duon fortsatt att arbeta med varandra.

– För flera år sedan så var det väldigt ovanligt att begära att få ha sin egen stylist med på plåtningar. Jag betraktades nog som divig ibland. Men nu har nästan alla artister det, säger Charlotte.

amelias stjärnreporter Linda Newnham passar på att intervjua under sminkningen.

Sista handen på stylingen innan Charlotte plåtas för sommaromslaget för amelia nr 14. Och vi förflyttas till varmare breddgrader...

... med korta jeanshorts och fräscht vitt linne! De röda lackträskorna piggar upp.

Carola-fläkten är på och plåtningen är i gång!

Steg två i förvandlingen är en mäktig 60-talsvalk à la Monica Zetterlund. I en artikelserie i nr 14 av amelia stylas några av våra kända svenska kvinnor för att likna sina största förebilder.

Valet faller på en tajt svart blåsa och puderrosa klackar.

Fotograf Peter Jönsson visar de första bilderna. Sofie Norrmén fixar till klämman i ryggen. Charlotte är definitionen av petite och klänningarna är alla för stora!

Så här blev omslaget! Läs mer om senaste numret här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!