Ok, det här är alltså vad modevärlden kallar "plus size" (komplexvarning)

För första gången visar Sports Illustrated vad de kallar "plus size" modeller i sitt baddräktsnummer. Det historiska numret har redan blivit en snackis.

Reaktionerna på Sports Illustrateds nya modeller lät inte vänta på sig. Huffington Post twittrar till exempel att det "banne mig är på tiden" att tidskriften visar "större" modeller, som Ashley Graham här nedanför.

 

Den andra "plus size" modellen är australiska Robyn Lawley, som plåtades i en bikini från sin egen kollektion.

 

Men att Graham och Lawley, som bär storlek 44 och 46, kallas "plus size" har väckt reaktioner, såväl på sociala medier som hos modellerna själva.

"Hela 'plus size' begreppet har en negativ effekt på kvinnor. Det är ok om man i modevärlden säger så när man bokar modeller, men i den vanliga världen borde jag inte alls kallas plus size," säger Robyn Lawley tillFashionista.

"Jag tror att det påverkar kvinnor som ser mig och tänker 'herregud, om hon är plus size, vad är jag då?"

26-åringen förklarar att det var först när hon slutade försöka uppnå modevärldens smala ideal som hon kände sig hel. Hon tycker att fler designers bör göra kläder för hur folk faktiskt ser ut, i stället för att tvinga människor att anpassa sig.

"Jag är ju gjord i den här storleken. Jag vill inte gå ner i vikt, jag vill vara stark och snabb. Vad är så fantastiskt med att vara en size 0 förresten?"

För mer om Robyn Lawley, kolla in hennes fantastiska matblogg Robin Lawley Eats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!