Foto: Mikael Gustavsen

Årets glammigaste nyårssminkning – stråla som en superstar!

Kom i feststämning med en look som inspirerats av stjärnorna på röda mattan! Testa en glittrig nyårssminkning och omfamna din inre glamourösa gudinna.

Var snyggast på nyårsfesten med den glammigaste makeupen. Pigga upp med glitterströdda läppar och glimrande detaljer – och låt alla förföras av din skimrande närvaro!

Nyårssminkning deluxe – maxa glowet med metallic

Mixa glitterfärger och gör ögonlocken till discokulor. De strålande ögonen matchas bäst med metalliska läppar. En flätad knut högt på huvudet är både festfin och lättfixad. Pryd med accessoarer för maximal glamourkänsla.

Snyggt och effektfullt att mixa guld och silver.

Så här gör du sminkningen

1. Börja med basen: Var gärna generös med lyster, som ger extra djup till din festlook. Använd ljusreflekterande foundation, concealer där det behövs och framhäv lystern med highlighter och skimrande rouge.

2. Preppa ögonen: Böj ögonfransarna innan du påbörjar ögonmakeupen. Grunda därefter ögonlocken med ögongloss, som ger ett klibbigt underlag för glittret att fästa på.

3. Applicera glitter: Tryck fast glitter med en pensel på ögonlocket. Börja med bronsglitter på ögonlockets yttre del och lägg sedan guldglitter på mitten följt av silverglitter närmast näsan.

4. Rama in ögonen: Lägg silverfärgad ögonskugga intill ögonfransarna under ögat och måla sedan två lager svart volymmascara.

5. Måla läpparna: Grunda läpparna med ett guldskimrande läppstift. Toppa dem därefter med guldfärgad lösögonskugga på en pensel.

Tips! Håll ett papper under ögat som skyddar din övriga makeup när du lägger glittret, så slipper du retliga glitterkorn på kinderna.

De här produkterna använde vi

Silverögonskugga. Couture mono i No 15, Yves Saint Laurent. Läs mer och köp här.

Guldskimmer. Pigment i Melon, MAC. Läs mer och köp här.

Löst glitter. Kosmetikaglitter i guld och silver, Panduro. Läs mer och köp här.

Gloss för ögonen. Studio eye gloss i Pearl varnish, MAC. Läs mer och köp här.

Läppstift. Duo lipstick i Electra, Viva la diva. Läs mer och köp här.

Av: Åsa Östergren

 

Kanske är du också intresserad av?

Frisyrguiden: Så gör du 5 riktiga succéflätor på bara 15 minuter

Bäst i test – mascara (vi har hittat supermascaran!)

Bästa lösögonfransarna – stor guide för perfekt resultat!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!