Nästa steg inom plastikkirurgin – bröstimplantat som försvinner efter ett dygn

Nu finns plastikkirurgi som ger större bröst i endast 24 timmar. Brösten kallas "semesterbröst" och marknadsförs som något som kvinnor vill göra med sina bröst när de ska gifta sig, när de ska resa bort eller inför dejt.

Metoden kallas "Insta breast" och har beskrivits som lyftet du gör på lunchen. Det enda du behöver är 20 minuter och cirka 19 000–26 000 kronor.

– Man kan använda sig av 3D-modeller eller stoppa implantat i behån, men det är en annan sak att känna tyngden och hur det faktiskt vore att leva med de nya brösten, sägerNew York-baserade plastikkirurgenDr. Norman Rowe.

Dr. Norman Rowe är mannen som har utvecklat "Insta breast", vilket innebär att saltlösning injiceras i brösten och ger ett omedelbart lyft och större byst. Effekten sitter kvar i ett dygn, skriver ABC News.

–Saltlösningen absorberas av kroppen. Det är för kvinnor som inte har tid för implantat, sägerDr. Norman Rowe.

Bröstinjektionen görs visserligen på ett kick –men inte helt utan risk. En annan läkare, Dr. Jen Ashton, säger till ABC News att det alltid innebär en risk att sticka in något i huden,vare sig det är en nål eller skalpell och att det kan ge infektion, nervskada eller blåmärken.

Enligt Dr. Norman Rowe, som har utvecklat "Insta breast", har patienterna bara fått blåmärken.

Hans nya satsningkallar han "semesterbröst" och fungerar på samma sätt, men med en effekt som håller i två–tre veckor.

– 24 timmar är jättebra, men det är fortfarande bara 24 timmar.

En 27-årig kvinna berättar hur hon använt metoden för att överraska sin pojkvän på deras 5-årsdag. Som en present. En annan kvinna berättar:

–Första gången gjorde jag det för ett event, sen har jag gjort det inför en semester också.

Kanske vill du också läsa:

Här är manicken som ska göra sex mer jämlikt

Hur det är att gå på stan - som kvinna

Mamma försöker lära sin dotter hur hon ska bete sig inför främmande män

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!