"När jag shoppar vill jag ha lugn och ro"

Malin Wollin stör sig på dunka, dunka i klädbutiker och undrar om ungdomarna själva verkligen uppskattar stressen? Läs hennes nya krönika!

Klänning köpt under ljuvligt lugn och ro på Tradera.

"Jag var inne i stan och skulle köpa något fräckt att bära i TV. Jag tog gallerians rulltrappa upp till ungdomsvåningen och förberedde mig på komplex. Så fort jag kliver av rullbandet känner jag mig som tant på vift. Har hon gått vilse? Ska hon köpa något till ett småsyskon? Tror hon att hon är TIGHT eller?

 Jag kliver in i färgglada butiken med chockrosa detaljer. Men vad är det som vibrerar och varför är jag bedövad i min hjärna?NIGGANIG GANIGGAPUSSYPUSSYSHOOT YOUIN YOUR FACEWHOOOORE låter det ur högtalarna. 

 Det är ”musik”. Snart kör killar med luvtröjor och flätor förbi och skjuter mig i låret. 

 Jag sträcker ut en arm och drar till mig det plagg som ser mest tönt ut och går till kassan. En trevlig, söt och ung tjej med knut mitt på huvudet tar emot och börjar knappra på kassaapparaten. 

 ”Vilken bra låt” säger jag och himlar med ögonen så att jag får kramp. 

 ”Ja, herregud, det låter inte klokt, tidigare idag sjöng de någonting om pussy pussy pussy I killed your son” säger tjejen.

 ”Så trevligt.”

 Jag kan inte tro att det sant. Söta tjejen håller med mig. Hon håller med mig trots att hon är ung och trendig och jag är gammal och värdekonservativ. Stackars tjejen med vackra kulturknuten som tvingas arbeta med detta kvinnofientliga dunkadunka hela dagarna. 

 Det finns franchisekedjor som inte FÅR byta musik. De måste spela NIGGANIGGANIGGA på hög volym eftersom unga människor tycker om det. Men gör de verkligen det? Jag minns att jag kunde sitta på tonårsrummet och lyssna på väldigt hög Guns n roses och tycka att fel personer var kära i mig men jag kan inte minnas att jag blev döv när jag lade hela barnbidraget på ett par nya Levis 501:or. 

 Finns det forskning som visar att ungdomar köper mer om de inte kan höra sina egna emo-

tankar?
Raplåtar är förresten bara bra om en jättesnygg tjej sjunger en melodislinga som är snodd från en jättebra gammal låt jättevackert i refrängerna. 

 Ta bort Rihanna och Beyonce från Jay Z, vad blir det kvar? En snubbe med tourettes i för stora jeans. 

 Vill jag ha dunkadunka och ett sabla oväsen så stannar jag hemma och lyssnar på barnen. När jag handlar kläder vill jag ha lugn och ro. Eller möjligtvis ett litet vattenporlande, eller såna där new age-skivor som man spelar för småbarnen på dagis när det är vila. 

 Stäng av rappet och tugget och dunket och nigganigganigga. Får jag be om största möjliga tyssssstnad. Hälsningar töntiga tanten som egentligen inte har i en ungdomsbutik att göra."

Jag hoppas att han inte sjunger om att skjuta min pussy. Jag behöver den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!