Mode-guiden: Sommarens moderåd

Stylisten Hanna Bergroth tipsar om snyggaste skärpen, färggladaste armbanden och om hur du bär vitt i sommar.

Jag skulle vilja veta var jag hittar färgglada armband.

/Iris

Svar: Det italienska märket Cruciani har fina armband i regnbågens alla färger. Matcha flera stycken med varandra eller bär dem var för sig.

Kan du hjälpa mig med hur jag ska tänka kring strumpbyxor i öppna skor?

/Lisen

Svar: Egentligen är det en smaksak, hur du trivs bäst. Men mitt modetips är att undvika hudfärgade strumpbyxor i öppna skor så långt det går. Jag tycker inte att det är särskilt fint när tån syns. Satsa istället på tunna, matta, svarta eller bryt av med en härlig kulör.

Jag vill uppdatera min mobil med en nytt skinnfodral eller en liten mobilväska.Var hittar jag sådana som är både snygga och hållbara?

/Katrin

Svar: Om du har en lite större budget vill jag tipsa The Case Factory som har snygga mobilfodral i läder. Lite dyrare, men bra kvalitet. Kedjor som Accent och Åhléns har också många fina fodral men till något billigare priser. 

Jag skulle vilja hatips på snygga skärp.

/Li

Svar: I sommar finns det en massa härliga skärp att välja mellan, från etno- och cowboyinspirerade till enkla i skinn. Snyggt till jeans eller löst i midjan till en klänning.

Överallt läser jag om att vitt och ljust är en stor trend i sommar. Roligt, men också lite svårburet. Vilka plagg ska jag satsa på?

/Sanne

Svar: Skoj att du vill testa. Välj gärna lite tunnare material, till exempel viskos, linne och tencel, de sitter oftast väldigt fint. Dessutom får man mer rörelse och fall i plaggen än om de är gjorda i ett tjockare bomullstyg. En snygg kostym i en ljus färg är ett favoritplagg i vår. Bär den med en vanlig vit t-shirt så blir du inte för uppklädd. Dessutom kan du bära kavajen och byxorna var för sig, vilket är ett stort plus.

Vilka mönster är detsom gäller nu?

/Lina

Svar: I sommar ser vi självklart mycket blommigt, det är ett återkommande mönster den här tiden på året. Det grafiska hänger också kvar, mycket tack vare vårens stora svart-vita trend (som verkar hålla i sig). Det som känns lite  nytt och roligt just nu är det bohemiska paisleymönstret med härliga dekorationer och pärlor. Satsa på en mönstrad blus och bär den med jeansshorts!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!