Malin Åkerman ny Sisters-tjej

Ännu ett blont bombnedslag blir klädkedjan Sisters ansikte utåt. Nu får vi se skådespelerskan Malin Åkermans glammiga uppsyn istället för Victoria Silvstedts. amelias Athena Moghimi ställer närgångna frågor... Och Malins lillasyster berättar historien bakom framgången.

Malin Maria Åkerman

 Född: 12 maj 1978 i Stockholm. Flyttade till Toronto som tvååring.

 Bor: I hus i Los Angeles. 

 Familj: Maken Roberto Zincone, artist, mamma, pappa, två yngre systrar och en yngre bror. Hunden Ringo. 

 Filmer i urval: ”Heartbreak Kid”, ”27 Dresses”, ”Watchmen”, samt medverkat i serierna ”Entourage” och ”The Comeback”. 

 Aktuell: I filmen ”Couples Retreat” och senast ”The Bang Bang Club”.

Athena Moghimi ställer närgångna frågor till Malin:

Hur skulle du beskriva din stil, Malin?

– Jag är klädgalen och tycker mycket om second hand-grejer. Jag tror jag är bohemisk och rock´n´roll. Tycker om att sätta ihop min egen stil.

 

Har du en personlig stylist?

 – Nej, men om jag ska på pressturné så händer det att det finns stylister som hjälper till. Men i mittvanliga liv så kör jag min egen grej.

 

Och i ditt ”filmliv” blir det ofta romantiska komedier – är du en sucker för romkoms?

 – Jepp, pretty much. Ha ha! Jag är en hopplös romantiker. Men jag är nog lite mer inne på filmer som ”Sagan om ringen” och ”Pirates of the Caribbean”.

 

Action! Jag har hört att du älskar adrenalinkickar?

 – Jag älskar det! Och jag har faktiskt simmat med hajar två gånger. 

 

Du har gjort några nakenscener också. Vad är jobbigast med dem?

 – Allting! Det är aldrig behagligt att stå där halvnaken framför 50 pers som kollar på. Men alla är respektfulla och så fort någon ropar ”cut” så kommer någon med morgonrock och alla vänder sig om.

 

Vem skulle du helst göra en nakenschen med?

 – Min man, ha ha! Ja du, Viggo Mortensen vore inte helt fel. Han är rätt så snygg.

 

Vilka Hollywoodkändisar hänger du med?

 – De som är närmast är nog Michelle Monaghan som är med i ”Heartbreak Kid”, och Carla Gugino, som spelade min mamma i ”Watchmen”.

 

Vad gör ni när ni umgås?

 – Vi letar oss fram till nya restauranger hela tiden och går ut och äter. Vi är foodies! Vi älskar mat! 

 

Hur ser en ledig dag ut för dig?

 – Då sover jag så länge som möjligt, går en promenad med hunden och städar säkert lite. I´m very messy.

 

Har ni ingen städhjälp?

 – Nej, vi gör det själva. Vi bor inte så stort.

 

Är din Roberto en ”Hollywoodman” som bara går hemma och drar på dagarna?

 – Nej! Inte ens i närheten, ha ha! Han har själv mycket på gång. ?

Mikaela Åkerman skriver berättelsen om sin storasysters framgångssaga i amelia nr 15 (2009)

Foto: IBL Bildbyrå / TM & Copyright ©2007 by Paramount

Ben Stiller och Malin Åkerman i filmen genombrottsfilmen "The Heartberak Kid"

"När hon var två år gammal flyttade hon och familjen från Stockholm till Toronto. Pappa flyttade hem igen för jobb när Malin var sex år och träffade min mamma tre år senare. Under hela min uppväxt har Malin ändå funnits där för mig och min lillasyster, och varje sommar och varannan jul kommer hon hem till Sverige. 

 Malin blev kvar i Toronto tills hon var 23 år och bestämde sig för att söka lyckan i Hollywood tillsammans med bästa kompisen Laura. Men i stället för att spela in film, fick hon jobba som servitris. Efter hundratals auditions och bara en enda liten roll, testade Malin även på en musikkarriär och började som sångerska i bandet ”The Petalstones”.

 – Jag hade ingen aning om att det skulle vara så svårt. Hade jag inte haft min bästa kompis med mig hade jag aldrig stannat.

 Det såg mörkt ut med Hollywood-drömmen ända tills Lisa Kudrow (känd från komediserien ”Vänner”) valde ut Malin bland hundratals sökande tjejer till rollen Juna i sin nya serie ”The Comeback”.

 – Det var helt overkligt. Jag kunde först inte tro att det var sant! Första stora jobbet och dessutom tillsammans med Lisa Kudrow? Min dröm om Hollywood började plötsligt gå i uppfyllelse! Kommer du inte ihåg när jag ringde hem och berättade? Jag var helt till mig, påminner Malin.

 Jodå, klart jag minns. När nyheten nådde Sverige brast hela familjen ut i glädjevrål. 

 Och även om serien lades ner efter bara en säsong var det nu flera som hade fått upp ögonen för syrran. Hon fick gästspela i två avsnitt av ”Entourage” och sedan lyckades hon sno åt sig den kvinnliga huvudrollen i komedin ”The Heartbreak Kid” framför näsan på storstjärnor som Gwyneth Paltrow. Där fick hon spela ut hela sitt register, bokstavligt talat, när hon kissade på Ben Stillers rygg.

 – Jag gör vad som krävs för att få liv i en karaktär och göra den så bra som möjligt. Och betyder det att kissa på Ben Stillers rygg, så är det okej så länge det finns ett syfte med det.

Foto: 0002tr26 / AXELLE/BAUER-GRIFFIN.COM/Bulls

Malin i en av sina färgstarka outfits på röda mattan.

Filmen blev en succé för Malin. Efter att ha spelat in komedin ”27 Dresses” med Kathrine Heigl väntade stenhård träning och inspelning av actionäventyret ”Watchmen” som är Sverigeaktuell nu. Iklädd en tajt latexdräkt spelar Malin superhjältinna. 

 – Jag har aldrig tränat så hårt i hela mitt liv inför en roll. Och att ha en sådan dräkt var något helt nytt för mig. Den var obekväm på grund av de höga klackarna och korsetten som sög åt. Dessutom blev jag antingen helt svettig eller svinkall beroende på temperaturen, det fanns inget mellanting.

 Malin är också aktuell i ”The Proposal” med Sandra Bullock. Och i höst kommer ”Couples Retreat” där Malin spelar Vince Vaughns flickvän. Filmen utspelar sig delvis på paradisön Bora Bora.

 – Det är verkligen en av fördelarna med det här jobbet, att man får resa och se så mycket! Bora Bora var fantastiskt, men på ett helt annat sätt än Sydafrika. På Bora Bora är allting superdyrt och en vecka på ön räcker, sen har man sett det mesta. Afrika är magiskt på det sättet att man alltid kan se mera. En dröm vore att resa runt i flera veckor, se Kapstaden, Uganda och Nigera ... 

 Trots den imponerande meritlistan, ser Malin ”The Bang Bang Club” som ett av henne största steg hittills i karriären. Filmen som kostade minst att spela in, tre miljoner dollar jämfört med”Watchmens” hundra miljoner dollar:

 – Oavsett hur det går för den, kommer jag vara så otroligt stolt och tacksam för chansen. Det är något speciellt med att få porträttera verkliga människor. Man blir påverkad när man vet att mycket av det man spelar in faktiskt hänt på riktigt, dessutom ofta på exakt samma ställe! De här personerna riskerade livet för något de trodde på. De var riktiga hjältar, säger Malin.

Malin Åkerman var omslagstjej på amelia nr 15 2009

En av kampanjbilderna för Sisters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!