Foto: Melker Dahlstrand

Lena och Per designade årets Rosa Band

– Det är en självklarhet och en ära!

Det har blivit en tradition att låta kända formgivare designa Rosa Bandet varje år. Lars Wallin, Carin Rodebjer och Ingegerd Råman är några som gjort Rosa Bandet tidigare.

Årets designer är inte en känd person – utan två. Det äkta paret Lena Philipsson och Per Holknekt har designat tillsammans. Så här berättar de själva om uppdraget:

– Vi har båda levt i närheten av nära och kära som drabbats av cancer i olika former. Tack och lov gör forskningen underverk och bidrar till att överlevnaden ökar. Därför var det en självklarhet och en ära att få ställa upp i kampen mot bröstcancer.

Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning? Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke. Det kändes också naturligt att göra en manlig och en kvinnlig variant, för att påvisa att bröstcancer är något som angår alla. Som en liten bonus har vi utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster. Våra hjärtan klappar ju lite extra för mode, säger Lena och Per. 

Bandet kostar 25 kronor, varav 23 kronor går till kampen mot bröstcancer. Det kan köpas hos bland andra ICA, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson, från och med den 26 september. 

Foto: Karolina Henke

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!