Lars Wallin visar upp modehistoria!

Lars Wallin har blivit gammal i gemet. Han firar 20 år som designer med jubileumsutställningen Fashion Stories på Prins Eugens Waldermarsudde. Lars knep till framgång är att vara sann mot sig själv och att aldrig kompromissa.

Lars Wallin firar tjugo år i modebranschen.

Lars Wallin är glamouren personifierad. Finns det ens en klänning i hans kollektioner som saknar kristaller eller något slags glitter? Nä tänkte väl det. Lars karriär har sedan han gick ut Beckmans 1990 bara gått uppåt. Han har vunnit Damernas Världs Guldknappen, fått pris för bästa aftonklänning i tävlingen Miss World 1997, och inte att förglömma: Han designade Carolas kornblåa scenkostym som hon framförde bidraget "Evighet" i under Melodifestivalen 2006.

Nu ställer han ut hela sin modehistoria på Prins Eugens Waldermarsudde. Det verkar minst sagt som att allt som Lars Wallin vidrör blir till glamour och dramatik. På frågan varför han har haft en sådan lysande karriär svarar han:

– Jag har alltid varit sann mot mig själv. Man får alltid åsikter om vad man borde göra annorlunda och då finns det en risk att den kreativa processen blir rubbad. Jag vill inte kompromissa. Jag skulle vara beredd att ta ett annat jobb för att kunna finansiera mitt modeskapande om det inte gick runt ekonomiskt. Man måste våga tro på sig själv.

Lars Wallin har alltid haft många bollar i luften och ingenting tyder på att han kommer tagga ner på tempot inom den närmaste framtiden. På senare tid har han, förutom att designa klänningar, tagit steget till att lansera en herrkollektion, startat kosmetikamärket "Make it your own" och nu har han även varit med att utforma det klassiska bordsmargarinet Floras förpackning.

Utställningen på Waldemarsudde är kreationer som Lars Wallins hjärta bankar lite extra för, men han har svårt att bestämma sig för om det finns någonting som han är extra stolt över.

– Jag tycker väldigt mycket om scenkläderna jag designade för Gustav III på Operan. Det är svårt att välja. Jag lämnar aldrig ifrån mig något som jag inte är nöjd med.

Fashion Stories

Lars Wallins jubileumsutställning Fashion Stories på Prins Eugens Waldermarsudde pågår mellan den 7 maj och 18 september 2011.

Här får du möjlighet att beskåda couture-plagg för scen, bröllop och fest.

170 plagg ställs ut och de har burits av kungligheter samt svenska och internationella celebriteter.

Kungliga Operans uppsättning av Gustav III.

Klänning till couturekampanjen Sagolika Skapelser på NK, 2009.

Scenkostym som Carola bar i Melodifestivalen 2006.

Klänningen längst fram bars av Hannah Graaf på Melodifestivalen 2006. Den andra långklänningen hade Sibel på sig på Melodifestivalen 2010.

Scenklänning till Wei Wei för OS avslutningscermoni i Beijing 2008.

Robinson-Emmas brudklänning.

Lars Wallin samarbetade 2004 med Svensk Tenn. Han gjorde fem couture-kreationer i Josef Franks tyger.

Tjusiga underkläder designade av Lars Wallin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!