Foto: Polka Dot Images

Så får du snygga ben till sommaren - fyra bästa tipsen

Nu är det dags för benen att göra sommarentré. ameliabloggaren Johanna Toftby tipsar om sina bästa knep för att få sommarsnygga ben. Inför sommarens korta kjolar och strandbesök behandlar hon dem extra väl.

För att hålla benen i trim och orka med långa dagar på salongen avsätter Johanna gärna lite extra tid för träning. Speciellt under våren då sommaren hägrar. Och trots att det är lätt att glömma bort benen och istället lägga allt fokus på mage och armar, är Johanna noga med att vårda spirorna.

– Nu är det en perfekt tid att gå ut och springa i skog och mark. Jag försöker att komma iväg så ofta jag hinner.

Johanna springer antingen ensam ­eller med tjejerna, döttrarna Lisa-Marie, 13 och Marilyn, 11.

"Jag skippar ballerinaskorna"

– Jag skulle gärna ha längre ben, men med klackar känner jag mig alltid snygg. De sträcker ut, förlänger och ger snygg hållning. Dessutom får jag ont i ryggen av skor med helplatt sula.

"Använder stödstrumpor varje dag"

Att raka benen var något som Johanna tröttnade på, och för att lösa problemet har hon genomgått laserbehandlingar i omgångar, med bra resultat.

– Att raka benen blir aldrig bra. Det blir stubbhår efter ett dygn och benen blir torra och fula. Med laserbehandlingen behöver jag inte bekymra mig över mörka hår längre eftersom resultatet är permanent. Sedan skrubbar jag benen i duschen, och smörjer in dem varje kväll innan jag lägger mig. 

– På somrarna använder jag en bodylotion med lite färg och skimmer i, det smalnar av och gör benen bruna och fina utan att det blir ränder. 

Kan du tänka dig att göra ingrepp på benen? 

– Åderbråck finns i släkten. Jag använder stödstrumpor på dagarna för att förebygga, men om jag får problem med det i framtiden skulle jag inte tveka att operera mig. Jag har vänner som genomfört så kallad stripping, och resultatet blev fantastiskt!

Johanna Toftbys tips för snygga ben: 

1. Träna fram formen: Så fort man kommer igång med träningen mår man mycket bättre i sig själv. Joggning är perfekt för att sätta igång blodcirkulationen och förbränningen.2. Skrubba dig mjuk:
Peela bort döda hudceller med jämna mellanrum. Det gör huden mjuk och fin.3. Smörj varje kväll:
Använd en riktigt fet kräm till benen. Jag har Cocoa Body Butter från Body Shop stående på nattygsbordet och smörjer varje kväll innan jag somnar.4. Spraya fram färgen:
Det finns inget snyggare än riktigt bruna ben. Jag använder L’Oréals Brun utan sol-spray. Den ger en fin färg med lyster. 

LÄS MER: Missa inte Johanna Toftbys blogg!

I amelia nr 10 kan du läsa hela guiden till sommarsnygga ben.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!