"Jag älskar min retrofrisyr"

Journalisten och bloggaren Emma Sundh älskar retro. Och allra bäst trivs hon i den lekfulla 40-talsstilen. Här avslöjar hon bästa stylingtipsen för att fixa den perfekta 40-talslooken.

"Jag är en historie­nörd som gillar gamla hantverk av kvalitet: möbler, klänningar, smycken – you name it! 

Jag har testat mig fram mellan olika stilar och fastnat för den lekfulla 40-talsestetiken, där du kan få en fin frisyr som ser avancerad ut med bara sex hårnålar. 

Min naturliga blonda hårfärg har samma ton som huden, vilket känns trist. Därför blonderar jag mig så mycket det går och klipper håret i axel­längd för att enkelt kunna göra en kreativ frilla. 

Varje morgon lockar jag håret och borstar ut det med en mjuk borste. Sedan lägger jag på rouge, eyeliner och ljus foundation. Jag känner mig naken utan läppstift, så det blir pricken över i. Målade naglar och läppar är som färg-kbt för mig, jag blir genuint glad av att titta på dem. Jag gillar­ själva fixet, det är som ett kul pyssel­. Resultatet är inte det viktigaste.

Tidigare försökte jag korva in mig i stuprörsjeans och toppade med oversize-tröjor, men det kändes som att jag försökte dölja min kropp. Nu handlar det mer om att framhäva med rätt skärning. Sommarklänningarna från den här tiden framhäver mina kurvor på rätt ställen. Jag har dem på vintern också.

Mina kompisar och jag går på vintagerundor tillsammans och har mejlinglistor där vi tipsar varandra om saker vi har hittat på nätet. ’Den här klänningen skulle passa på dig’ eller ’den här radion skulle passa i ditt kök’. Men det bästa är nog klädbytardagarna där vi tar med oss plagg vi tröttnat på och byter med varandra. Det blir en stor gemensam garderob.”

LÄS MER: Läs Emmas blogg på Damernas.se

MISSA INTE!

I amelia Hår & Skönhet möter vi även Louise Lemming som fastnat för 50-talet och Fatima Kanu Hedin som gillar 60-talslooken bäst. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!