Foto: ©Helén Karlsson

Hunkydory vann Guldknappen

På lördagskvällen minglade den svenska modeeliten på Cirkus i Stockholm. Årets Guldknappen-vinnare skulle koras och vinnare blev designerparet bakom Hunkydory, Ulrika och Christopher Bjercke.

Så här skriver juryn i sin motivering: "När klimatet i modebranschen hårdnar krävs veteraner som står pall för  trycket, det är årets Guldknappenvinnare ett utmärkt bevis på. Kärnan  kommer från stickat som designer­duon utvecklat till en fulländad  kollektion. Att både vara uppdaterad och samtidigt stå över flyktiga  trender är en bragd de klarar med självklarhet. Den coola bohem-rockiga  stilen har vi tagit till våra hjärtan, därför gratulerar vi Hunkydory  till 2012 års Guldknappenvinst.
"

Hunkydory grundades redan 1996 av designerduon och äkta paret Ulrika och Christopher Bjercke. Deras plagg för den unga kvinnan har sedan spridit sig över världen. Flera av deras basplagg har blivit riktiga klassiker, men höstens kollektion beskrivs som lite rockigare och coolare än tidigare. 

– För oss är höstkollektionen en vändning, och vi har förtydligat vissa  saker, säger Ulrika Bjercke till Damernas värld

LÄS MER: Hela intervjun med Guldknappen-vinnarna

finns på Damernas värld

BILDEXTRA: Kolla in bilderna från Guldknappen-galanLÄS MER: Kolla in ameliabloggaren Andrea Engsälls

snygga outfit på galan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!